Κουτσούμπας: Ανακηρύχθηκε σε επίτιμο μέλος του μουσείο Μίκης Θεοδωράκης

 Κουτσούμπας: Ανακηρύχθηκε σε επίτιμο μέλος του μουσείο Μίκης Θεοδωράκης

Την ανακήρυξη του γενικού γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, σε επίτιμο μέλος του “Μουσείου Μίκη Θεοδωράκη Ζάτουνας” αποφάσισε ομόφωνα η διοικούσα επιτροπή του Μουσείου. Η επίσημη απόδοση θα γίνει την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, στις 14.00, στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του Μουσείου και σε ειδική εκδήλωση σε συνεργασία με το Δήμο Γορτυνίας, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Γορτυνίας, στη Δημητσάνα.

Ο τίτλος του Επίτιμου Μέλους θα αποδοθεί και στον απερχόμενο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, για το προσωπικό του ενδιαφέρον και τη βοήθεια της Περιφέρειας στη λειτουργία και στην ανάπτυξη του Μουσείου και των στόχων του.

Ο τίτλος του Επίτιμου Προέδρου του Μουσείου, θα δοθεί στον πρώτο του πρόεδρο Τάσο Πετρόπουλο και στους επόμενους, Δημήτρη Ρέππα και Δημήτρη Πετρουντζή.

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, θα χαιρετήσει την εκδήλωση με βιντεοσκοπημένο μήνυμα και θα εκπροσωπηθεί από τον Νίκο Σοφιανό, μέλος του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος.

Στη συνέλευση, ο πρόεδρος του Μουσείου Παρασκευάς Παρασκευόπουλος, θα παρουσιάσει τον πλούσιο απολογισμό, καθώς και τον προγραμματισμό σημαντικών εκδηλώσεων και δράσεων που έγιναν και θα γίνουν, με κορυφαίες:

– Tο Διεθνές Φεστιβάλ Μίκη Θεοδωράκη Ζάτουνας, που οργανώνεται με επιτυχία τα τελευταία δύο χρόνια στη Ζάτουνα.

– Tο Ψηφιακό – Εικονικό Μουσείο Μίκη Θεοδωράκη Ζάτουνας, που υλοποιείται σε συνεργασία με τον δήμο Γορτυνίας.

– Σημαντικές εκδηλώσεις για το 2024 για τα 50 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα μας, και

– Το 2025, όπου όλη η χώρα …ο κόσμος, θα γιορτάσουμε τα 100 χρόνια από την γέννηση του μεγάλου μουσικού και αγωνιστή της δημοκρατίας και της ελευθερίας, Μίκη Θεοδωράκη.

Θα υπάρξουν ομιλίες απ’ τον δήμαρχο Γορτυνίας Στάθη Κούλη και απ’ τα μέλη του δ.σ. του Μουσείου, Νίκο Κοτζιά (πρώην Υπουργός Εξωτερικών), Τάσο Τζήκα (πρόεδρος ΔΕΘ – HELEXPO), Αλέξανδρο Χαλκιολάκη (διευθυντής συλλόγου Οι φίλοι της Μουσικής – Μέγαρο Μουσικής Αθηνών) και Μαργαρίτα Θεοδωράκη (κόρη του Μίκη, διευθύντρια της Λαικής Ορχήστρας Μίκη Θεοδωράκη).

Υπενθυμίζεται ότι η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ πραγματοποίησε, τον περασμένο Αύγουστο, σε συνεργασία με το Μουσείο, μεγάλη συναυλία – εκδήλωση τιμής, με αφορμή τη συμπλήρωση 2 χρόνων από τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη, στη Ζάτουνα Αρκαδίας.

Σχετικά Άρθρα