Βλάσης: Έμαθε στην Ουκρανία ότι…ανασχηματίζεται!- Επιστρέφει άρον-άρον ο υφυπουργός για τον Απόδημο Ελληνισμό

 Βλάσης: Έμαθε στην Ουκρανία ότι…ανασχηματίζεται!- Επιστρέφει άρον-άρον ο υφυπουργός για τον Απόδημο Ελληνισμό

Στην Ουκρανία βρίσκεται, από χθες 29 Αυγούστου, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Βλάσης, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του για τον απόδημο ελληνισμό, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών. Κι εκεί τον βρήκε η ανακοίνωση του ανασχηματισμού για να μάθει πως αντικαθίσταται από τον Ανδρέα Κατσανιώτη!

Ο Κώστας Βλάσης γίνεται έτσι μία περίπτωση ...Φωτήλα, θυμίζοντας -αν και όχι για τους πολιτικούς λόγους που υπήρξαν τότε- τον παλαιό βουλευτή και υπουργό του ΠΑΣΟΚ Ασημάκη Φωτήλα που έμαθε…στο αεροπλάνο ότι τον έπαυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου.

Μόλις έγινε γνωστός ο ανασχηματισμός, ο Κώστας Βλάσης διέκοψε την σημαντική επίσκεψή του στην Ουκρανία και, σύμφωνα με πληροφορίες, επιστρέφει εσπευσμένα στην Αθήνα. Ενώ θα βρίσκεται στο αεροπλάνο θα έχει οριστεί ήδη άλλος υφυπουργός στη θέση του, καθώς η ορκωμοσία θα τον έχει προλάβει…

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του επρόκειτο να πραγματοποιήσει πολυάριθμες συναντήσεις με μέλη των ελληνικών κοινοτήτων, της ακαδημαϊκής και εκπαιδευτικής κοινότητας, εκπροσώπους της Εκκλησίας, επιχειρηματίες, καθώς και αιρετούς εκπροσώπους της ουκρανικής τοπικής αυτοδιοίκησης.

Κατά την άφιξή του στο Κίεβο, χθες, ο κ. Βλάσης συναντήθηκε με εκπροσώπους της ελληνικής κοινότητας και ελληνιστές της πόλης, ενώ σήμερα μεταβαίνει στη Μαριούπολη, όπου θα επισκεφθεί χωριά με ισχυρό ελληνικό ομογενειακό στοιχείο.

Περιχαρής, μάλιστα, είχε ανεβάσει δήλωσή του στο twitter: