Ανεμβολίαστο σχεδόν το 1/3 των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ!

 Ανεμβολίαστο σχεδόν το 1/3 των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ!

Τι δήλωσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού

Προβληματισμό προκαλεί στην κοινή γνώμη το γεγονός ότι σχεδόν το ένα τρίτο των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ δεν είναι εμβολιαστεί ακόμα, την ώρα που η μετάλλαξη Delta καλπάζει και στη χώρα μας και ο αριθμός των διασωληνωμένων αυξάνεται καθημερινά.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού ΕΚΑΒ, Χρήστος Αγγελίδης, δήλωσε χθες ότι από τους συνολικά 4.000 εργαζομένους, δεν έχουν εμβολιαστεί οι 1.245. «Αυτό σημαίνει ότι από αρχές Σεπτέμβρη θα υπάρξει πάρα πολύ μεγάλο πρόβλημα. Η κυβέρνηση πρέπει να αφήνει στον καθένα να αποφασίζει το τι μέλλει γενέσθαι για τον εαυτό του», επισήμανε μεταξύ άλλων.

Σε ανάλογο κλίμα κινήθηκαν και οι δηλώσεις του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Κεντρικής Μακεδονίας, Πρόδρομου Δεβελόγλου ο οποίος σημείωσε πως από 1ης Σεπτεμβρίου συνολικά 170 εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ θα τεθούν εκτός εργασίας στην Κεντρική Μακεδονία, με συνέπεια να μπορούν να προσφέρουν υπηρεσίες μόνο 16 από τα 24 ασθενοφόρα.

Και πρόσθεσε: «Ζητώ από τον εισαγγελέα να το πάρει χαμπάρι, να μη μας κατηγορήσουν μετά ότι έχουμε αδυναμία εξυπηρέτησης». Υπογράμμισε μάλιστα πως από τους 592 εργαζόμενους του ΕΚΑΒ στην Κεντρική Μακεδονία είναι ανεμβολίαστοι οι 170, εκ των οποίων οι 120 είναι ενεργά πληρώματα.

Να σημειωθεί πως χθες εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών και του μέτρου της αναστολής εργασίας των ανεμβολίαστων έξω από το υφυπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.