Πομάσκι: “Δεν μας έχουν δώσει ούτε μια καραμέλα για τον Τεντόγλου”- Ο ομοσπονδιακός προπονητής στηλιτεύει τα κακώς κείμενα στον αθλητισμό (vid)

 Πομάσκι: “Δεν μας έχουν δώσει ούτε μια καραμέλα για τον Τεντόγλου”- Ο ομοσπονδιακός προπονητής στηλιτεύει τα κακώς κείμενα στον αθλητισμό (vid)

“Ο Μίλτος Τεντόγλου είναι ένας ιδιαίτερος αθλητής, έχει κάποιες δυνατότητες και τις αντιλαμβάνεσαι. Με την πανδημία απομακρυνθήκαμε, βγήκαμε από την καθημερινότητα, αυτό δημιουργεί προβλήματα”, λέει ο Γιώργος Πομάσκι για τον αθλητή του και χρυσό μας Ολυμπιονίκη Μίλτο Τεντόγλου.

Ο Πομάσκι είναι ένας εξαιρετικός προπονητής και ένας πολιτικοποιημένος άνθρωπος. Δεν έχει κρύψει τη σχέση του με το ΚΚΕ και συνήθως συμμετέχει στα συνέδρια του κόμματος. Είναι ακόμα ένας άνθρωπος με άποψη για την οργάνωση του ερασιτεχνικού αθλητισμού στη χώρα μας.

Σε μια εκδήλωση, τον περασμένο Απρίλιο, στην Καλαμάτα ξέσπασε, μάλιστα, λέγοντας συγκλονιστικά πράγματα για την απουσία στήριξης στον Μίλτο Τεντόγλου. “Να’ναι καλά τα 3 μαγειρεία σας στην Αγορά στην Καλαμάτα όπου πηγαίνουμε και παίρνουμε και περνάμε. Είμαστε 5 άτομα και μένουμε σε 5 σημεία σε σπίτια στην Καλαμάτα. Περιμένω τα λεφτά να μου στείλουν για να πληρώσουμε μεθαύριο. Η προετοιμασία τελειώνει”, δηλώνει ο Ομοσπονδιακός Προπονητής Στίβου που εδώ και 10 μέρες προπονεί για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο τους πρωταθλητές μας, αποκαλύπτοντας την δραματική πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν ακόμα και οι πρωταθλητές αυτού του βεληνεκούς, με την απουσία οποιασδήποτε κρατικής στήριξης.

Με την ομιλία του καθήλωσε τους παρευρισκόμενους στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας στηλιτεύοντας με τον τρόπο του την έλλειψη οποιασδήποτε συμβολής της Πολιτείας στην προετοιμασία των πρωταθλητών μας, που αγωνίζονται χωρίς χρήματα, χωρίς υποδομές, και θα βρεθούν το επόμενο διάστημα στο Τόκιο και στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Γιώργος Πομάσκι πανηγύρισε με την ψυχή του αυτό που πέτυχε ο Μίλτος Τεντόγλου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Το χρυσό άλμα του 23χρονου αθλητή τού έδωσε το χρυσό μετάλλιο, με τον προπονητή του να εξηγεί λίγα λεπτά αργότερα στην κάμερα της ΕΟΕ πως περίμεν αυτή την στιγμή εδώ και πολλά χρόνια.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

“Μπήκα, βγήκα από το όνειρο και είναι πραγματικότητα ποια. Περίμενα πολλά χρόνια αυτό το όνειρο. Το πίστευα πάρα πολύ όλο αυτό, ήξερα ότι μπορούμε να πάρουμε ένα… μεταλλιάκι. Η πρώτη θέση είναι στα χέρια του παιδιού, του αθλητή, του αγωνιστή. Αυτός το έχει με το παραπάνω. Μετά από τόσα χρόνια, μετά τον Λούη Τσάτουμα, μετά από 13 χρόνια μαζί του και 5 με τον Μίλτο, ήρθε αυτό. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια επίσης στον πρώτο προπονητή του, τον Βαγγέλη Παπανίκο. Μπράβο σου, συνεχίζουμε”.

Την απουσία της Πολιτείας είχε επισημάνει πριν τέσσερις μήνες και ο ίδιος ο Μίλτος Τεντόγλου και μάλιστα με καυστικό τρόπο:

Ο Γιώργος Πομάσκι είναι ένας από τους καλύτερους προπονητές όλων των εποχών στην Ελλάδα. Βουλγαρικής καταγωγής, έφυγε από την Βουλγαρία το 1988 και εγκαταστάθηκε στη χώρα μας.

Από τότε ζει και εργάζεται στην Ελλάδα ως προπονητής στίβου για περισσότερα από τριάντα χρόνια, με ειδίκευση στα άλματα, ιδίως, άλμα εις μήκος και τριπλούν. Υπό την προπονητική εποπτεία του, επέλεξε, καθοδήγησε και ανέδειξε πολλούς Έλληνες αθλητές σε πρωταθλητές επιπέδου (όπως: Σπύρος Βασδέκης, Νίκη Ξάνθου, Βούλα Τσιαμήτα, Βούλα Πατουλίδου, Λάμπρος Παπακώστας, Κώστας Ζαλαγκίτης, Λούης Τσάτουμας, Αντώνης Μάστορας), αθλητές οι οποίοι έφτασαν σε διεθνείς διακρίσεις τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το 2000, η ομάδα του Ολυμπιακού στο ποδόσφαιρο, τον προσέλαβε ως γυμναστή. Το 2002 αποφάσισε να επιστρέψει στον στίβο. Σήμερα είναι ομοσπονδιακός προπονητής του στίβου με ειδίκευση στα άλματα.

Το 2017 τιμήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου με το βραβείο προπονητικής, την υψηλότερη διάκριση που απονέμει η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία.

Πρόσθετα, το 2019 ανακηρύχθηκε κορυφαίος Έλληνας προπονητής του στίβου.

Προπονεί σήμερα δύο διεθνώς αναγνωρισμένους Έλληνες πρωταθλητές των αλμάτων, τον Μίλτο Τεντόγλου και τη Βούλα Παπαχρήστου, αμφότεροι με χρυσά μετάλλια στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.[11] Επίσης υπό την καθοδήγησή του έχει και ορισμένους νέους, πολλά υποσχόμενους Έλληνες αθλητές.

Στις 2 Αυγούστου 2021, υπό την καθοδήγηση του Γ. Πομάσκι, στέφθηκε χρυσός ολυμπιονίκης του Τόκιο ο Έλληνας πρωταθλητής Μίλτος Τεντόγλου με άλμα στα 8,41 μ, στην τελευταία του προσπάθεια.

Σχετικά Άρθρα