Στον εισαγγελέα ο γυναικοκτόνος της 31χρονης στη Δάφνη

 Στον εισαγγελέα ο γυναικοκτόνος της 31χρονης στη Δάφνη

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε το πρωί του Σαββάτου ο 39χρονος που δολοφόνησε τη γυναίκα του στη Δάφνη και στη συνέχεια παραδόθηκε στο αστυνομικό τμήμα.

Πρόκειται για την 6η γυναικτοκτονία που καταγράφεται μέσα στο 2021 στην Ελλάδα ενώ είναι η δεύτερο μέσα σε μόλις ένα μήνα. Ο δολοφόνος αμέσως μετά την πράξη του παραδόθηκε στις αρχές και υποστήριξε πως σκότωσε τη γυναίκα του γιατί τη ζήλευε.

Η αδικοχαμένη γυναίκα φέρεται να είχε εκμυστηρευτεί σε μια φίλη της ότι ο σύζυγός της την κακοποιούσε, ωστόσο εκείνος «έβγαζε» προς τα έξω το προφίλ ενός… καλού οικογενειάρχη. Ενός «καλού οικογενειάρχη» που τελικά σκότωσε την σύζυγό του…

Σε διαθεσιμότητα οι αστυνομικοί που κλήθηκαν για ενδοοικογενειακή βία και έφυγαν άπραγοι

Μετά την καταγγελία γειτόνισσας του ζευγαριού, η οποία κατήγγειλε πως ειδοποίησε την αστυνομία 19 ημέρες πριν το έγκλημα χωρίς οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο να κάνουν τον παραμικρό έλεγχο, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, έθεσε σε διαθεσιμότητα τους αστυνομικούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δάφνη/Γυναικοκτονία: Σε διαθεσιμότητα οι αστυνομικοί που αγνόησαν την καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία- Τι αποκαλύπτεται

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Οι αστυνομικοί είναι υποχρεωμένοι να εκτελούν το καθήκον τους, και πράγματι στη συντριπτική πλειονότητά τους το εκτελούν με ευσυνειδησία και αυταπάρνηση, κάτω από όλες τις συνθήκες, μέρα και νύχτα, οποτεδήποτε οι πολίτες χρειάζονται τη συνδρομή τους. Για όσους αστυνομικούς δεν το αντιλαμβάνονται αυτό, δεν υπάρχει θέση στην Ελληνική Αστυνομία.

Σχετικά Άρθρα