ΣΥΡΙΖΑ: Προσπάθεια κουκουλώματος του πόθεν έσχες Μητσοτάκη

 ΣΥΡΙΖΑ: Προσπάθεια κουκουλώματος του πόθεν έσχες Μητσοτάκη

Προσπάθεια κουκουλώματος της υπόθεσης του πρωθυπουργικού Πόθεν Έσχες «βλέπει» – σύμφωνα με πληροφορίες – η αξιωματική αντιπολίτευση μετά στην σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής για τις Δηλώσεις Περιουσιακής Κατάστασης των Βουλεύτών που συνεδρίασε σήμερα.

Στην συνεδρίαση παρουσιάστηκε λίστα η οποία περιείχε ζητήματα ελέγχων Πόθεν Έσχες ως υποθέσεις που επρόκειτο να αρχειοθετηθούν. Αρχικά εκεί περιλαμβάνονταν και το Πόθεν Έσχες του πρωθυπουργού για το οποίο τίθεται θέμα επανελέγχου μετά τα δημοσιεύματα που θέλουν εταιρία της συζύγου του που είναι καταγεγραμμένη από τις Γαλλικές αρχές να μη περιλαμβάνεται στην δήλωση, ενώ υφίσταται μάλιστα και νομοθεσία σύμφωνα με την οποία δεν μπορούν να έχουν μετοχές σε εταιρίες του εξωτερικού βουλευτές και πρόσωπα με πρώτο βαθμό συγγένειας.

Όμως από την πλευρά του προεδρείου στην συνέχεια υπήρξε ο ισχυρισμός ότι «εκ παραδρομής» μπήκε σε αυτή την λίστα το υπουργικό Πόθεν Έσχες. Μάλιστα δηλώθηκε ότι τα στοιχεία που έχει προσκομίσει ο ΣΥΡΙΖΑ στην επιτροπή και προκύπτουν από δημοσιεύματα θα εξεταστούν από υπηρεσιακούς παράγοντες και η επιτροπή θα αποφανθεί για το θέμα σε μελλοντική συνεδρίαση.

Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής του κόμματος Παύλος Πολάκης έχει καταθέσει στην Επιτροπή Πόθεν Έσχες υπόμνημα που αναφέρει πως «από δημοσιεύματα και επίσημα έγγραφα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, προκύπτει ότι o Πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης έχει τελέσει, ως πρόσωπο κατ’ άρθρο Ι του v. 3213/2003, το αδίκημα της εξακολούθηση υποβολής ανακριβούς δήλωσης περιουσιακής κατάστασης (πόθεν έσχες), ενώ φέρεται να μετέχει μέσω παρένθετου προσώπου στο και τη διοίκηση αλλοδαπής εταιρείας κατά παράβαση του άρθρου 8 του ως άνω νόμου».

Σημειώνεται πως ο πρωθυπουργός «έχει δηλώσει στην υποβληθείσα το έτος 2017 Δήλωση Περιουσιακής Κατάστασής του, ότι η σύζυγός του, κα. Μαρέβα Γραμπόφκσι – Μητσοτάκη έχει μεταβιβάσει – και μάλιστα δωρεάν – το ποσοστό συμμετοχής της (ήτοι τα 950 εταιρικά μερίδια που κατείχε) στην αλλοδαπή εταιρεία «SCI PERSONAL VENTURES», παραλείποντας ωσαύτως κατά τα επόμενα έτη (2018 Και 2019) να δηλώσει οτιδήποτε σχετικά με τη συμμετοχή της συζύγου του στην ως άνω γαλλική εταιρεία. Εντούτοις προκύπτει και αποδεικνύεται από έγγραφα, τα οποία έχουν συνταχθεί εις την γαλλική γλώσσα και τηρούνται στο επίσημο αρχείο του Γαλλικού Επιμελητηρίου και τα οποία έχουν νομίμως μεταφραστεί στην ελληνική γλώσσα, ότι το ως άνω πρόσωπο εξακολουθούσε να μετέχει στο κεφάλαιο της αλλοδαπής εταιρείας και την 20η Δεκεμβρίου 2020, καθώς και στη διοίκηση αυτής μέχρι και σήμερα».