Εμβολιασμός ανηλίκων: Διαφωνίες στην επιτροπή

 Εμβολιασμός ανηλίκων: Διαφωνίες στην επιτροπή

Το θέμα του εμβολιασμού των ανηλίκων απασχολεί έντονα την επιστημονική κοινότητα.

Οι ειδικοί της Επιτροπής είναι έτοιμοι να δώσουν το «πράσινο φως» για τον εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας 12-15 χρονών με χρόνια υποκείμενα νοσήματα και εξετάζουν επίσης τον εμβολιασμό και των υγιών παιδιών αυτής της ηλικιακής ομάδας.

Ωστόσο, διατυπώνονται και ενστάσεις από μέλη της Επιτροπής σχετικά με τον εμβολιασμό των υγιών παιδιών, καθώς σε αυτή τη φάση το κύριο βάρος (θεωρείται) ότι έπρεπε να έχει δοθεί στον εμβολιασμό των ενηλίκων και να μην επισπεύδεται ο εμβολιασμός παιδιών για την οικοδόμηση του τείχους ανοσίας.

Τουρισμός: Πιθανή ανατροπή από την Μεγάλη Βρετανία λόγω των μέτρων- Τι είναι η “Amber Plus”

Από την περασμένη Πέμπτη είναι ανοιχτή η πλατφόρμα για τον προγραμματισμό ραντεβού για τους εφήβους ηλικίας 15-17 χρόνων με περισσότερα από 20.000 ραντεβού να έχουν ήδη κλειστεί, όπως απάντησε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και επικεφαλής της εμβολιαστικής εκστρατείας «Ελευθερία», κ. Μάριος Θεμιστοκλέους .

Για τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα η Επιτροπή είχε εισηγηθεί ότι είναι σημαντική  η θωράκισή τους για την πλήρη και ασφαλή επάνοδο στη σχολική και κοινωνική τους ζωή.

Η ομότιμη καθηγήτρια της Παιδιατρικής,  Μαρία Θεοδωρίδου δήλωσε κατά τη χθεσινή ενημέρωση, ότι «στις περισσότερες χώρας έχει προταχθεί ο εμβολιασμός των παιδιών ηλικίας 12-15 χρόνων με υποκείμενα νοσήματα». Τόνισε μάλιστα ότι το πιο σοβαρό υποκείμενο νόσημα σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα είναι η παχυσαρκία, επικαλούμενη στοιχεία νοσηλευόμενων παιδιών από τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και από πρόδρομη ελληνική μελέτη.