• 4 Αυγούστου, 2021

Τουρισμός: Πιθανή ανατροπή από την Μεγάλη Βρετανία λόγω των μέτρων- Τι είναι η “Amber Plus”

 Τουρισμός: Πιθανή ανατροπή από την Μεγάλη Βρετανία λόγω των μέτρων- Τι είναι η “Amber Plus”

Φόβους για την πορεία του Τουρισμού μετά την λήψη των έκτακτων μέτρων στην χώρα με την επιβολή των τοπικών lockdown εκφράζονται για τον Τουρισμό.

Επιπλέον 5 νησιά απειλούνται με lockdown και η Μύκονος βιώνει τις επιπτώσεις των νέων μέτρων, τα μηνύματα που έρχονται από Μεγάλη Βρετανία και Ισραήλ είναι άκρως ανησυχητικά.

Την ανατροπή δεδομένων και νέα επιβολή καραντίνας σε βρετανούς τουρίστες που θα επιστρέφουν στη χώρα τους από Ελλάδα και Ισπανία φοβούνται τουριστικοί παράγοντες, ενώ ο Τύπος στην Αγγλία αναφέρει πως Ελλάδα και Ισπανία «φλερτάρουν» με την λεγόμενη «Amber Plus» κατηγορία που άτυπα έχει δημιουργήσει η βρετανική κυβέρνηση, η συμμετοχή στην οποία συνεπάγεται καραντίνα για όσους επιστρέφουν στο νησί μετά από διακοπές, ακόμα και αν είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση ο 30χρονος στη Φολέγανδρο

Ταξιδιωτικοί παράγοντες, μεταδίδει η Daily Mail φοβούνται ότι οι δυο χώρες θα ακολουθήσουν την Γαλλία, η οποία ήδη βρίσκεται στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Οι ειδήσεις έρχονται τη στιγμή που σήμερα αναμένεται η κυβέρνηση του Λονδίνου να άρει τον περιορισμό των 10 ημερών για τους πλήρως εμβολιασμένους που επιστρέφουν από χώρες που βρίσκονται στην «πορτοκαλί» (Amber) λίστα.

Με μια ξαφνική κίνηση όμως το Λονδίνο ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι αυτό δεν θα ισχύσει για τη Γαλλία. Το Παρίσι «ανταπέδωσε» χθες θέτοντας νέους αυστηρότερους κανόνες για όσους φτάνουν από την Μεγάλη Βρετανία.

Τώρα γράφει ο βρετανικός τύπος, ο φόβος είναι ότι η Ισπανία, όπως και οι Ελλάδα, Γερμανία, Βέλγιο και Ολλανδία θα ακολουθήσουν την Γαλλία σε αυτή τη λίστα που ανεπίσημα αποκαλείται «Amber Plus».

Το ενδεχόμενο να προστεθεί η Ελλάδα στη λίστα των χωρών εκείνων από τις οποίες θα απαιτείται όσοι επιστρέφουν από διακοπές να μπαίνουν σε πλήρη καραντίνα, σκέφτεται το Ισραήλ, σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Όπως αναφέρεται, η κίνηση αυτή, που θα επέφερε ένα επιπλέον πλήγμα στην ελληνική τουριστική βιομηχανία, εξετάζεται από τους αρμόδιους φορείς λόγω της αύξησης των κρουσμάτων στη χώρα μας, αλλά και λόγω του αριθμού των κρουσμάτων που εντοπίστηκαν μεταξύ των ατόμων που επέστρεψαν στο Ισραήλ από διακοπές στην Ελλάδα.

Οι Times of Israel αναφέρονται στην αύξηση των κρουσμάτων που αποδίδεται στην παραλλαγή Δέλτα αλλά και στον συνωστισμό που παρατηρείται στους χώρους ψυχαγωγίας.