“Ερχεται” γενναία ρύθμιση για τα χρέη της πανδημίας

 “Ερχεται” γενναία ρύθμιση για τα χρέη της πανδημίας

Τηλεδιάσκεψη με τους θεσμούς είχε το οικονομικό επιτελείο, όπως είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη. Στο επίκεντρο ήταν το θέμα της ρύθμισης των χρεών όσων έχουν πληγεί από την πανδημία. Σύμφωνα με την ίδια “έγινε δεκτή η πρόταση του υπουργείου Οικονομικών από τους θεσμούς και κλείδωσε το πακέτο”.

Σημείωσε ότι πρόκειται για ένα “γενναίο σχήμα ρύθμισης για τους πληττόμενους από τον κορονοϊό, οι λεπτομέρειες του οποίου θα ανακοινωθούν προσεχώς από τον κ. Σταϊκούρα”.

Πελώνη: Η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού δεν θα συνδέεται με απολύσεις

Όσον αφορά στην οικονομία και το σχέδιο “Ελλάδα 2.0” η κα Πελώνη είπε ότι “οι Κασσάνδρες διαψεύστηκαν για άλλη μια φορά. Το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» -που κατατέθηκε δεύτερο και εγκρίθηκε τρίτο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή- είναι ένα από τα πρώτα δώδεκα που εγκρίθηκαν από το Ecofin. Είμαστε -όπως τόνισε σε σχετική ανάρτησή του ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης- σε μια ιστορική στιγμή για την Ελλάδα.

Στόχος τώρα είναι η βέλτιστη και ταχύτερη δυνατή αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, που για τη χώρα μας ανέρχονται στα 30,5 δισ. ευρώ. Αναμένεται μάλιστα να εκταμιευθούν έως το τέλος Ιουλίου, τα πρώτα 4 δισ. ευρώ και έως το τέλος του έτους 7,5 δισ. ευρώ. Η εξέλιξη αυτή -η έναρξη των εκταμιεύσεων- μας επιτρέπει να θέσουμε σε εφαρμογή το Σχέδιό μας, που θα οδηγήσει στην επίτευξη ισχυρής και διατηρήσιμης ανάπτυξης, στη δημιουργία πολλών καλών θέσεων απασχόλησης και στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής. Και βέβαια θα λειτουργήσει ως μοχλός μετασχηματισμού της οικονομίας προς ένα πιο εξωστρεφές, ανταγωνιστικό, καινοτόμο, δίκαιο, έξυπνο και πράσινο παραγωγικό μοντέλο. Θα στηρίξει επενδύσεις και μεταρρυθμίσεις στον πράσινο και ψηφιακό μετασχηματισμό, στο κοινωνικό κράτος, σε έργα υποδομών, καθώς και ιδιωτικές επενδύσεις σε όλους τους τομείς της οικονομίας”.