• 3 Αυγούστου, 2021

Πελώνη: Η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού δεν θα συνδέεται με απολύσεις

 Πελώνη: Η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού δεν θα συνδέεται με απολύσεις

Η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού δεν θα συνδεθεί σε καμία περίπτωση με απολύσεις, διευκρίνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη κατά την τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Συγκεκριμένα στο ερώτημα αν τίθεται θέμα απόλυσης δημοσίων υπαλλήλων είπε ότι θα έρθει νομοθετική ρύθμιση την επόμενη εβδομάδα που θα ρυθμίζει αυτά τα ζητήματα.

Η κ. Πελώνη, τόνισε χαρακτηριστικά: «Ο κ. Βορίδης αναφέρθηκε στο ισχύον πλαίσιο για τους δημοσίους υπαλλήλους. Η υποχρεωτικότητα που ανακοινώθηκε είναι ένα ειδικό πλαίσιο. θα έρθει λοιπόν νομοθετικό πλαίσιο την επόμενη εβδομάδα που θα ρυθμίζει αυτά τα ζητήματα. Επαναλαμβάνω ότι δεν θα συνδέει την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού σε καμία περίπτωση με απολύσεις».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, είπε ακόμα ότι «το πλαίσιο για τις δημόσιες δομές θα εξειδικευθεί εν ευθέτω χρόνω. Αυτό που έχει ανακοινωθεί αφορά τις ιδιωτικές δομές, μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων κλπ και προβλέπει για όποιον αρνηθεί αποχή από την εργασία άνευ αποδοχών».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος πρόσθεσε επίσης ότι πρόθεση της κυβέρνησης δεν είναι να πάει σε οριζόντιο lockdown σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη για τοπικά lockdown μόνο για ανεμβολίαστους.

Χώρισαν Βανδή-Νικολαίδης

«Το μέτωπο τα πανδημίας καταγραφεί σημαντική αύξηση κρουσμάτων. Έχουμε ευθύνη απέναντι στον εαυτό μας. Οι ανεμβολίαστοι λειτουργούν ως αναμεταδότες και εστίες μεταλλάξεων. Ήρθε η ώρα να ενώσουμε τις φωνές μας με αυτή της επιστήμης», είπε χαρακτηριστικά η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Η κα. Πελώνη ανέφερε πως με ήρθε η ώρα να διαπιστώσουμε πως οι κοινοί κανόνες δεν διχάζουν αλλά ενώνουν.

Ανέφερε πως το απόγευμα ανοίγει η πλατφόρμα όπου οι γονείς των εφήβων  15-17 ετών θα μπορούν να κλείσουν ραντεβού για τα παιδιά τους.