Ραγκούσης: Ομολογία ενοχής της κυβέρνησης η μη διενέργεια ΕΔΕ για τους αξιωματούχους με πακιστανικά κινητά

 Ραγκούσης: Ομολογία ενοχής της κυβέρνησης η μη διενέργεια ΕΔΕ για τους αξιωματούχους με πακιστανικά κινητά

Επίθεση στην κυβέρνηση από τον Γιάννη Ραγκούση σχετικά με το δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών ότι με άνωθεν εντολή μπήκαν στη χώρα εμπύρετοι αθλητές της μπασκετικής Φενέρμπαχτσε τον περασμένο Οκτώβριο.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στην Ολομέλεια κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου «Πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας» είπε χαρακτηριστικά στον υπουργό Δικαιοσύνης το εξής:

«Σήμερα, όλη μέρα, κύριε Τσιάρα σας βλέπουμε με το κινητό στο χέρι, σαν κάτι να σας δυσκολεύει. Πακιστανικό είναι; Σ’ αυτό το νομοσχέδιο μπορεί να μην υπάρχει. Αυτό έλειπε να μας φέρνατε και την ηλεκτρονική εφαρμογή για το πώς θα λειτουργεί η Κυβέρνηση και τα κρατικά στελέχη, όπως αποκαλύπτουν τα πακιστανικά κινητά.  
Εν πάση περιπτώσει, πέρα από το χιούμορ υπάρχει και η σοβαρή πλευρά αυτής της ιστορίας, κύριε Τσιάρα. Ελπίζω να το κατανοείτε. 

Στάση αναμονής, με περισσότερα από 2000 κρούσματα – Αποκλείει οριζόντια μέτρα η κυβέρνηση

«Ποια είναι η σοβαρή πλευρά; Η σοβαρή πλευρά προκύπτει από το γεγονός ότι μια εφημερίδα της χώρας απολύτως έγκριτη αποκάλυψε χθες ότι υπάρχουν αυτή τη στιγμή εν ενεργεία κρατικοί αξιωματούχοι οι οποίοι αναφέρονται και μάλιστα γραπτώς –είναι γραπτά τα μηνύματα αυτά- στην ύπαρξη πακιστανικών κινητών με βάση τα οποία επικοινωνούν. Πρόκειται για κινητά που δεν υπάγονται στο ελληνικό δίκτυο» τόνισε ο βουλευτής για να συμπληρώσει:

«Υπάρχει βεβαίως το πολύ σοβαρό θέμα που ανέκυψε για τον κ. Χαρδαλιά προσωπικά, για το αν έδωσε την εντολή να περάσουν ασθενείς μπασκετμπολίστες της τουρκικής ομάδας, αλλά υπάρχει όμως και το θέμα της αποκάλυψης ότι υπάρχουν κρατικοί λειτουργοί, στελέχη κυβερνητικά τα οποία λειτουργούν με πακιστανικά κινητά.

Τι γίνεται μια μέρα μετά από την Κυβέρνηση της χώρας; Τίποτα».

Και αναρωτήθηκε το έχει κάνει γι΄ αυτό τόσο υπουργός όσο και η κυβέρνηση για να κινήσει «στο εσωτερικό του κρατικού μηχανισμού τις απαραίτητες ελεγκτικές διαδικασίες, ώστε οι συγκεκριμένοι να εντοπιστούν και μέχρι να υπάρξει ένα τελικό πόρισμα, αν μη τι άλλο, να τεθούν σε διαθεσιμότητα;»

Ο κ. Ραγκούσης επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση τονίζοντας ότι «μία κυβέρνηση η οποία δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να έρθει αντιμέτωπη με μια τέτοια καταγγελία μιας εφημερίδας, το πρώτο που θα έκανε θα ήταν να διατάξει μια Ένορκη Διοικητική Εξέταση και να κινήσει τη διαδικασία να τεθούν σε διαθεσιμότητα όσοι αναφέρονται στις συγκεκριμένες καταγγελίες».

«Κι έχεις τον κ. Μητσοτάκη και τους Υπουργούς περί άλλων να τυρβάζουν αποδεικνύοντας, επαναλαμβάνω, την ενοχή τους. Και αν νομίζετε ότι είναι μικρό θέμα να αποκαλύπτεται, ότι υπάρχει ένα παρακράτος ουσιαστικά στημένο από εσάς μέσα στο κράτος, νομίζω ότι κάνετε πολύ μεγάλο λάθος» ανέφερε.

«Γελιέστε και αν μη τι άλλο προσβάλλετε και το Σύνταγμα και τους νόμους και  τους θεσμούς και την ελληνική πολιτεία με τον τρόπο με τον οποίο λειτουργείτε. Αφήστε και το πακιστανικό κινητό. Βλέπω ότι έχετε πολλά κινητά. 3 έχετε; Το ένα σίγουρα θα είναι πακιστανικό, δεν μπορεί να είναι και τα 3 ελληνικά» κατέληξε.

Πηγή: efsyn.gr