ΕΦΣΥΝ: Ο Κασσελάκης θα ξεφουσκώσει, αλλά το ερώτημα είναι τι θα γίνει με την Αριστερά

 ΕΦΣΥΝ: Ο Κασσελάκης θα ξεφουσκώσει, αλλά το ερώτημα είναι τι θα γίνει με την Αριστερά

Άρθρο με τον τίτλο «προς τα που βαδίζει ο ΣΥΡΙΖΑ με πρόεδρο τον Κασσελάκη;», φιλοξενεί στο σημερινό της φύλλο η Εφημερίδα των Συντακτών.

Ο καθηγητής Πολιτικής Φιλοσοφίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Θεόδωρος Γεωργίου, γράφει στο άρθρο του ότι «ο Στέφανος Κασσελάκης, όμως ως δημιούργημα της ψηφιακής κοινωνίας δεν μπορεί να ηγηθεί ενός κόμματος της Αριστεράς. Θα εξηγήσω πώς και γιατί δεν μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο. Όπως εξελίσσονται τα πράγματα στο πολιτικό κόμμα της Αριστεράς, θα οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια όλους τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές σε εξω-πολιτικούς δρόμους. Ο Κασσελάκης θα παραμείνει μέσω των αρχικών τυπικών διαδικασιών νομιμοποίησης (εννοώ τις εκλογές που έγιναν για την ανάδειξή του) πρόεδρος του κόμματος, αλλά δεν θα υπάρχει ποτέ ως πολιτική προσωπικότητα. Από την «κατασκευή» του, ο ψηφιακός άνθρωπος έχει ένα ελάττωμα: δεν μιλά τη γλώσσα του ανθρώπου της πολιτικής. Μπροστά σε αυτή την «τεχνοκρατική μέθοδο Κασσελάκη» ο Αντώνης Λιάκος κλείνει τα μάτια. Παραπέμπει στο άρθρο του σε ένα απόσπασμα που υπογράφει ο Κασσελάκης σε μια συνέντευξή του στην εφημερίδα της Νέας Υόρκης».

Σε άλλο σημείο του άρθρου του αναφέρει ότι «ο Κασσελάκης, ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να γίνει ποτέ πολιτικός».

«Ο Κασσελάκης θα ξεφουσκώσει, αλλά το ερώτημα τι θα γίνει με την Αριστερά στην Ελλάδα παραμένει αναπάντητο;», καταλήγει το άρθρο.

Σχετικά Άρθρα