Ραγκούσης για ΑΣΕΠ: Τρία μέλη της επιτροπής που θα επιλέγει το ΔΣ είναι κυβερνητικές επιλογές

 Ραγκούσης για ΑΣΕΠ: Τρία μέλη της επιτροπής που θα επιλέγει το ΔΣ είναι κυβερνητικές επιλογές

Ο Γιάννης Ραγκούσης, καταγγέλλει μεθοδεύσεις του Κώστα Χατζηδάκη, σχετικά με τη μετατροπή του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας σε ανεξάρτητη αρχή. Συγκεκριμένα, υποστηρίζει ότι από την ανεξάρτητη επιτροπή που θα επιλέγει τη διοίκηση του ΣΕΠΕ, οι τρεις είναι κυβερνητικές επιλογές.

Μάλιστα, σε σχετική του ανάρτηση υπογραμμίζει:

  • «Ο Κωστής Χατζηδάκης έχει τόση σχέση με την αλήθεια, όση σχέση έχει με τη μουσική του Μάνου Χατζηδάκι. Λέει ότι μετατρέπει το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) σε Ανεξάρτητη Αρχή αλλά θεσπίζει ότι 3 στους 5 που θα επιλέγουν τη διοίκηση του ΣΕΠΕ θα είναι κυβερνητικές επιλογές!»

Με έγγραφο που δημοσιεύει, στο άρθρο 110 προβλέπεται ότι η Επιτροπή Επιλογής θα απαρτίζεται από τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ, τον υπηρεσιακό γραμματέα του υπουργείου Εργασίας, τον γενικό γραμματέα εργασίας του υπουργείου Εργασίας, τον πρόεδρο της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής και ένα μέλος Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού που υποδεικνύεται από τον υπουργό Εργασίας.

Ακόμα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι ο γενικός γραμματέας Εργασίας του υπουργείου Εργασίας είναι θέση πολιτική και επιλέγεται με πολιτικά κριτήρια ενώ τόνισε πως το πέμπτο μέλος πάλι είναι πολιτική επιλογή, αφού για εκείνο θα αποφασίζει ο υπουργός Εργασίας.

Μάλιστα, όσον αφορά τον πρόεδρο της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής υπογράμμισε ότι είναι ο Γιάννης Πάιδας, που ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη ΝΔ…

Σχετικά Άρθρα