Παπαγγελόπουλος στο libre: Μετά την απολογία μου θα αποκαλύψω στοιχεία για δωροδοκία πολιτικών από τη Novartis

 Παπαγγελόπουλος στο libre: Μετά την απολογία μου θα αποκαλύψω στοιχεία για δωροδοκία πολιτικών από τη Novartis

Νέες «βόμβες» για την υπόθεση Novartis ρίχνει ο πρώην αναπληρωτής υπουργός δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, σε συνέντευξή του στο libre. Ο κ. Παπαγγελόπουλος χαρακτηρίζει την προανακριτική επιτροπή της Βουλής που τον παρέπεμψε, «κατοχικό δικαστήριο με ναζί στρατοδίκες».

Και δηλώνει ότι μετά την κατάθεσή του στην ανακρίτρια του Αρείου Πάγου, θα ενημερώσει τον ελληνικό λαό για τους πολιτικούς που δωροδοκήθηκαν από τη Νovartiς και για όλα τα στοιχεία, που περιέχονται στους φακέλους των αμερικανικών αρχών.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός δικαιοσύνης σηκώνει το γάντι που του πέταξε η ΝΔ, στην ανακοίνωσή της για τη δίωξη κατά του αντεισαγγελέα του ΑΠ Ι. Αγγελή. Και την καλεί να μην ασχολείται μαζί του αλλά με τους δικούς της «εκλεκτούς» υπουργούς και εισαγγελείς.

Συνέντευξη στον Γιάννη Μανακά       

Τι σηματοδοτεί για εσάς η δίωξη σε βάρος του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ι. Αγγελή για παράβαση καθήκοντος; Πώς τη σχολιάζετε;

Η ποινική δίωξη σε βάρος του κ. Αγγελή και το πειθαρχικό  πόρισμα του αντιπροέδρου του ΣτΕ κ. Πικραμμένου σηματοδοτεί την αρχή του τέλους της κατάρρευσης της μεγαλύτερης πολιτικής απάτης στην ελληνική ιστορία.

Της πολιτικής απάτης, που συνίσταται στην εξαπάτηση του ελληνικού λαού και της Δικαιοσύνης, προκειμένου να ξεπλυθούν τα τεράστια σκάνδαλα της Novartis και της μεγάλης φοροδιαφυγής στην Ελλάδα (λίστα Λαγκάρντ, Panama papers) κλπ και να εμφανιστούν ως δήθεν πολιτικές σκευωρίες.

Μετά την άσκηση της δίωξης στον κ. Αγγελή, δηλώσατε ότι “και οι πολιτικοί δωροδοκήθηκαν και φοροδιαφυγή υπάρχει και η λίστα Λαγκάρντ”. Θέλετε να γίνετε πιο αναλυτικός και πιο συγκεκριμένος, όσον αφορά τη δωροδοκία πολιτικών;

Στα χιλιάδες έγγραφα που παρέλαβα από την προκαταρκτική επιτροπή της Βουλής, που λειτούργησε σε βάρος μου ως έκτακτο κατοχικό στρατοδικείο με ναζί στρατοδίκες , υπάρχουν έγγραφα των αρμόδιων αρχών των ΗΠΑ, που αναφέρουν ονόματα και ποσά για έλληνες πολιτικούς.

  • Ως πρώην εισαγγελέας σέβομαι την ελληνική δικαιοσύνη.  Όταν κληθώ σε απολογία από την κ. Αλεβιζοπούλου, την ανακρίτρια του Α.Π, θα αναφερθώ αναλυτικά στα στοιχεία και τα έγγραφα, που αποδεικνύουν τις δωροδοκίες της Novartis σε πολιτικά πρόσωπα.                

Στη συνέχεια θα ενημερώσω τον ελληνικό λαό, όπως έχω καθήκον ως έλληνας πολίτης, για όλα τα στοιχεία που διαθέτω.

Δηλώσατε επίσης ότι ακόμη μεγαλύτερο από το σκάνδαλο της Novartis είναι το σκάνδαλο της πολιτικής απάτης, “για να ξεπλύνουν το σκάνδαλο της Nοvartiς και της μεγάλης φοροδιαφυγής”. Ποιοι εμπλέκονται σε αυτό το σκάνδαλο της συγκάλυψης και ποια είναι η στόχευσή τους;

Στην απόπειρα πολιτικής απάτης, να ξεπλυθούν τα μεγάλα σκάνδαλα και να εμφανιστούν ως δήθεν πολιτικές σκευωρίες, πρωταγωνιστές είναι οι διεφθαρμένοι πολιτικοί και επιχειρηματίες, που θέλουν να συνεχίσουν ανενόχλητοι το πλιάτσικο  και τη λεηλασία της πατρίδας μας.

  • Μαζί τους συνεργάστηκαν και συνεργάζονται παρακρατικοί και μέλη του υποκόσμου, δημοσιογράφοι και ελάχιστοι εν ενεργεία και συνταξιούχοι εισαγγελείς.

Στο βιβλίο του «Απόπειρα δολοφονίας» ο κ. Λοβέρδος είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικός και αναφέρει συγκεκριμένα ονόματα και συγκεκριμένες παράνομες μεθοδεύσεις.

Πώς σχολιάζετε το γεγονός ότι ένα χρόνο μετά τον εξωδικαστικό συμβιβασμό της Novartis στις ΗΠΑ, δεν γνωρίζουμε αν το ελληνικό δημόσιο έχει προχωρήσει σε αγωγές κατά της Novartis για αποζημιώσεις;

Όπως το σχολιάζει ο κάθε Έλληνας. Η ΝΔ τρέμει ότι αν πιεστεί η Novartis, δεν αποκλείεται να αποκαλύψει τα ονόματα των υπουργών που δωροδόκησε.  

Δεν αποκλείεται βέβαια προσχηματικά  να εγερθούν αξιώσεις κατά της Novartis, αφού προηγουμένως τη διαβεβαιώσουν να μην ανησυχεί γιατί σε βάθος χρόνου το θέμα θα ξεχαστεί. 

Τι απαντάτε στη ΝΔ, η οποία σε ανακοίνωσή της επαναλαμβάνει την κατηγορία κατά του ΣΥΡΙΖΑ για προσπάθεια ελέγχου της δικαιοσύνης και αναφέρει ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να ζηλεύει το έργο του εκλεκτού για τον έλεγχο της Δικαιοσύνης υπουργού του, κ. Παπαγγελόπουλου”;

Η ΝΔ αντί να σχολιάζει τον ρόλο μου  ως «εκλεκτού» του ΣΥΡΙΖΑ, αν τολμά ας ασχοληθεί με τους δικούς της «εκλεκτούς» εισαγγελείς, τις ενέργειές τους, τις καταθέσεις τους και την εν γένει συμπεριφορά τους, καθώς και με τους «εκλεκτούς» υπουργούς που αναφέρονται στα έγγραφα των αρμοδίων αρχών των ΗΠΑ, ότι δωροδοκήθηκαν από τη Novartis.    

Σχετικά Άρθρα