Κακλαμάνης για Πατέλη: Ο “λογαριασμός” πάει στον πρωθυπουργό – Κάλυψη Φίλη σε Αχτσιόγλου (vid)

 Κακλαμάνης για Πατέλη: Ο “λογαριασμός” πάει στον πρωθυπουργό  – Κάλυψη Φίλη σε Αχτσιόγλου (vid)

Αιχμές κατά του συμβούλου του πρωθυπουργού Αλέξη Πατέλη όσον αφορά στις δηλώσεις του για τα διδακτορικά άφησε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης.

Μιλώντας στο MEGA ο κ. Κακλαμάνης ανέφερε:

«Εκτιμώ ότι ο κ. Πατέλης κατάλαβε το λάθος του και ζήτησε συγγνώμη. Έχω όμως να απαντήσω στον κάθε κ. Πατέλη, ότι η δική μου διδακτορική διατριβή μου πήρε 3,5 χρόνια. Αλλά δεν καθόμουν να κάνω τη διατριβή σπίτι μου, δούλευα και στο νοσοκομείο. Όλοι οι τεχνοκράτες, που ένας πρωθυπουργός τους τιμά με την εμπιστοσύνη τους, δεν μπορεί όταν κάνουν την πατάτα να λένε συγγνώμη και ότι δεν είναι πολιτικοί. Γιατί ο λογαριασμός πάει στον πρωθυπουργό. Πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί».

«Η ουσία όσων είπε είναι μια προσπάθεια περιορισμού του δικαιώματος της μόρφωσης των παιδιών. Σήμερα αμφισβητείται η αξία του διδακτορικού, προχθες αμφισβητήθηκε η αξία να συνεχίσουν τα παιδιά τις σπουδές στο λύκειο. Φέτος θα έχουμε 25.000 λιγότερα παιδιά στα πανεπιστήμια» αντέτεινε ο κ. Φίλης, κάνοντας λόγο ότι ο κ. Πατέλης περιέγραψε με κυνικότητα το πρόγραμμα της κυβέρνησης.

Τέλος είπε ότι ο Αλέξης Πατέλης δεν εκφράζει τη Νέα Δημοκρατία με όσα είπε.

Στην ίδια εκπομπή ήταν προσκεκλημένος και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νϊκος Φίλης ο οποίος αναφερόμενος στις δηλώσεις Αχτσιόγλου για την πανδημία υπογράμμισε:

«Δεν είναι ακριβές και ορθό ότι η πανδημία τελειώνει που λέει η κυβέρνηση. Δεν επιστρέφουμε σε καμία κανονικότητα. Ο λόγος της κ. Αχτσίογλου είχε μια ουσιαστική διάσταση. Πρέπει να ξεφύγουμε από την παγίδα της ‘’κανονικότητας’’. Αυτή η κανονικότητα που ξέραμε οδήγησε σε μια πολλαπλή κρίση. Χρειαζόμαστε μια καινούργια πραγματικότητα. Μαζί με την πανδημία, πέθανε ο νεοφιλελευθερισμός. Αυτά τα θέματα έθεσε η κ. Αχτσιόγλου. Το νόημα όσων είπε αυτό είναι. Ο καθένας μιλάει με τον τρόπο του».

Παναγιώτης Δρίβας