Φουρθιώτης: Ζήτησε αμυγδαλόγαλα και τσάι του βουνού στον Κορυδαλλό

 Φουρθιώτης: Ζήτησε αμυγδαλόγαλα και τσάι του βουνού στον Κορυδαλλό

Σχεδόν 10 μέρες έγκλειστος, και μετά το πρώτο σοκ της προφυλάκισής του, ο 36χρονος τηλεπαρουσιαστής, Μένιος Φουρθιώτης ζητά ειδική μεταχείριση.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται και το newsit.gr, ο Μένιος Φουρθιώτης, επικαλούμενος προβλήματα υγείας και ειδική διατροφή που κάνει λόγω νευρικής ανορεξίας, ζήτησε εξειδικευμένα πράγματα για φυλακή…

Ζητά να τους αγοράζουν κρουασάν βουτύρου, σπανακόπιτες, αμυγδαλόγαλα για το πρωϊνό του, καθώς και ειδικό μέλι του βουνού, βρώμη και ακτινίδια.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι λέει στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους ότι ακολουθεί ειδική διατροφή και δεν πρέπει να του φέρνουν καφέδες, κρεατικά ή άλλα φαγώσιμα που δεν μπορεί να φάει. Λέει μάλιστα ορισμένες φορές ότι έτσι θα… τον σκοτώσουν για να μη μιλήσει.

Πέραν τον υπερβολικών απαιτήσεων που έχει, εντύπωση προκαλούν οι απειλές σε βάρος της διοίκησης των φυλακών και των εργαζόμενων ότι θα κάνει μηνύσεις και ότι θα πάρει φίλους του πολιτικούς, υπουργούς και βουλευτές για να κανονίσουν τα περί της διαμονής του.

Le Monde: Στην Ακρόπολη, αρχαιολόγοι και ιστορικοί μιλούν για ιεροσυλία- Μετά τη Liberation, νέο γαλλικό δημοσίευμα

Ο Μένιος Φουρθιώτης έχει ζητήσει επίσης να πάει να κάνει μεροκάματα στη ΣΤ πτέρυγα σε θέση… γραφιά. Να γράφει τις παραγγελίες των κρατουμένων για διάφορα προϊόντα που θέλουν καθώς και τις αιτήσεις που κάνουν προς τη φυλακή ή άλλους φορείς. Μια θέση που, όμως, δεν είναι κενή αυτή την ώρα.

Πάντως, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τόσο από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, όσο και από τις δικαστικές αρχές, έχουν δοθεί εντολές να μην υπάρχει καμιά διακριτική μεταχείριση για τον Φουρθιώτη. «Όπως όλοι οι κρατούμενοι, έτσι και ο κ. Φουρθιώτης, έχουν δικαιώματα και υποχρεώσεις. Η μεταχείρισή του θα είναι ίδια, όπως και όλων των υπολοίπων κρατουμένων και δεν μπορεί να γίνονται εξαιρέσεις», τονίζουν.

Σε κάθε περίπτωση η στάση του κ. Φουρθιώτη δείχνει ότι δεν έχει ξεπεράσει το σύνδρομο του «μικρομεγαλισμού» που τον διέκρινε και όσο ήταν έξω από τη φυλακή. Θεωρεί εαυτόν προνομιούχο και συνομιλητή με κορυφαίους πολιτικούς που μπορούν να του παρέχουν ό,τι ζητά.

Μόνο που τώρα βρίσκεται στις φυλακές και εκεί επικρατεί απόλυτη ισονομία.

Σχετικά Άρθρα