Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού: “Ναι” στο εμβόλιο Johnson&Johnson

 Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού: “Ναι” στο εμβόλιο Johnson&Johnson

Τη χορήγηση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού της Johnson & Johnson για τους πολίτες άνω των 18 ετών επιβεβαίωσε η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, σε συνέχεια των χθεσινών ανακοινώσεων της προέδρου Μαρίας Θεοδωρίδου και του γενικού γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Μάριου Θεμιστοκλέους.

Η Ελλάδα έχει παραλάβει τις πρώτες 33.600 δόσεις του μονοδοσικού εμβολίου, ενώ εντός Μαΐου αναμένεται να παραδοθούν στη χώρα 300.000 δόσεις. Οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν στις 5 Μαΐου.

Η Επιτροπή επικαιροποίησε τις επιφυλάξεις της σχετικά με τη χορήγηση εμβολίων με αδενοϊό στις εγκύους, όπως της AstraZeneca και της Johnson & Johnson λόγω έλλειψης επαρκών δεδομένων, διευκρινίζοντας ότι θα πρέπει να προτιμούν τα εμβόλια των Pfizer/BioNTech και Moderna.

Ωστόσο δεν υπήρξε σύσταση για όσες γυναίκες επιθυμούν να τεκνοποιήσουν παρά τη συζήτηση που έγινε τις προηγούμενες ημέρες ανάμεσα σε μέλη της επιτροπής.

Υπενθυμίζεται ότι από το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας, η πλατφόρμα ραντεβού για εμβολιασμό των πολιτών 30-39 ετών με το σκεύασμα της AstraZeneca βρίσκεται σε λειτουργία.

Τη Μεγάλη Πέμπτη 29 Απριλίου ξεκινούν τα ραντεβού για τον εμβολιασμό της ηλικιακής ομάδας 40-44 ετών, μόνο με AstraZeneca, ενώ το Μ. Σάββατο 1η Μαΐου, ανοίγει η πλατφόρμα για τις ηλικίες 45-49 ετών και με τα τέσσερα εμβόλια που έχουν λάβει έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Johnson & Johnson).