Χειρουργικοί χειρισμοί από τον Ερντογάν μετά την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων

 Χειρουργικοί χειρισμοί από τον Ερντογάν μετά την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων

Επικαλούμενος παρεμβάσεις τρίτων για ένα ιστορικό γεγονός και σε ήπιο τόνο απευθύνθηκε στον Αρμένιο Πατριαρχη της Κωνσταντινούπολής ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στο μήνυμά του προς τον προκαθήμενο της Αρμενικής Εκκλησίας στην Κωνσταντινούπολη, Σαχάκ τον Β’, σημείωσε επίσης ότι τέτοιες αναφορές γίνονται προκειμένου να ασκηθούν πιέσεις στην Τουρκία.

Το μήνυμα Ερντογάν προς τον 85ο πατριάρχη των Αρμενίων Σαχάκ ΙΙ:

«Κανείς δεν θα έπρεπε να εκμεταλλεύεται το γεγονός ότι οι συζητήσεις -οι οποίες θα έπρεπε να διεξάγονται από ιστορικούς- πολιτικοποιούνται από τρίτους και γίνονται ένα μέσο παρέμβασης στη χώρα μας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε μήνυμα που απηύθυνε προς τον Αρμένιο Πατριάρχη στην Κωνσταντινούπολη.

Αναλυτές υποστηρίζουν ότι ήταν αναμενόμενη αυτή η κίνηση από τον Τούρκο Πρόεδρο δεδομένου ότι γνώριζε από την προηγούμενη ημέρα την πρόθεση Μπάιντεν για την οποία τον είχε ενημερώσει προσωπικά ο Αμερικανός Πρόεδρος και έτσι υποχρεώνεται να στρέψει το βλέμμα του προς το εσωτερικό της χώρας και τη διαχείριση των νέων συσχετισμών που έχουν διαμορφωθεί.