Πρακτικά επιτροπής: Οι λοιμωξιολόγοι και οι αποφάσεις με τις οποίες διαφώνησαν – Στα ύψη η πολιτική κόντρα-Το θέμα στη Βουλή

 Πρακτικά επιτροπής: Οι λοιμωξιολόγοι και οι αποφάσεις με τις οποίες διαφώνησαν – Στα ύψη η πολιτική κόντρα-Το θέμα στη Βουλή

Οι αποκαλύψεις με τα πρακτικά της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων επαναφέρουν στο προσκήνιο το θέμα της διαχείρισης της πανδημίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ από αυτή κιόλας την εβδομάδα θα κλιμακώσει τις επιθέσεις του στην κυβέρνηση για την πανδημία και θεωρείται σχεδόν βέβαιο θα φέρουν και πάλι το ζήτημα στη Βουλή. Επί μήνες ο Αλέξης Τσίπρας καλεί την κυβέρνηση να δώσει τα πρακτική της επιτροπής στη δημοσιότητα και τώρα οι υπόνοιες και οι πληροφορίες που έφταναν στην Κουμουνδούρου για διαφωνία των ειδικών επιβεβαιώνονται πανηγυρικά.

Του Σωτήρη Μπολάκη

Το δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία» επιβεβαίωσε όλα εκείνα τα οποία κατήγγειλαν από το ΣΥΡΙΖΑ δημοσίως, ότι τα μέλη της επιτροπής δεν εισακούονται ή ότι έρχονται να επικυρώσουν προειλημμένες αποφάσεις του Μεγάρου Μαξίμου κόντρα στα επιδημιολογικά δεδομένα και τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στη δημοσιότητα τα πρακτικά της επιτροπής των ειδικών – Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας “δημοκρατία” (έγγραφα)

Στο στόχαστρο βρίσκεται πλέον αποκλειστικά ο Πρωθυπουργός καθώς θεωρούν ότι ο αποκλειστικός υπεύθυνος αυτής της κατάστασης που επικρατεί στην υγεία, στο εμπόριο και στην κοινωνία.

  • «Τους ανακοίνωσε την απόφασή της για την προμήθεια self test, τους ανακοίνωσε ποια μέτρα θα εφαρμοστούν και απλά, κάθε φορά, πιέζει για να περάσει το δικό της» σχολίαζε ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του το μεσημέρι της Κυριακής.

Πληροφορίες που φτάνουν στην Κουμουνδούρου θέλουν τους λοιμωξιολόγους στα κάγκελα με τις ανησυχίες τους να εντείνονται μπροστά στο ενδεχόμενο οι αγωγές που γίνονται από συγγενείς ασθενών  στους γιατρούς της πρώτης γραμμής και τις διοικήσεις των νοσοκομείων να περάσουν σε βάρος του Δημοσίου.

  • Θυμίζουν μάλιστα ότι ήταν ο Πρωθυπουργός ο οποίος κατ’ επανάληψη έχει διαβεβαιώσει ότι «όλες οι αποφάσεις λαμβάνονται με βάση τις εισηγήσεις της Επιτροπής», με την ευθύνη ουσιαστικά να βαρύνει τα μέλη της. Εκφράζονται δηλαδή φόβοι ότι δεν αποκλείεται να βρεθούν και απολογούμενοι για αποφάσεις με τις οποίες δεν συμφώνησαν.

Ολομέτωπη λοιπόν αναμένεται η επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση για την πανδημία καθώς μετά από έξι σχεδόν μήνες δύο διαδοχικών lockdown τα μέτρα αποτυγχάνουν, οι αποφάσεις λαμβάνονται στα τυφλά και καθυστερεί και η ανοσία του εμβολιασμού λόγω του ομολογουμένως αποτυχημένου προγράμματος εμβολιασμών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Με σχέδιο μόνο για σπατάλες

Μισή δικαίωση νιώθουν στο ΣΥΡΙΖΑ και για τα self test, καθώς το χτύπημα ήταν διπλό μέσα στο Σαββατοκύριακο. Από τη μια πλευρά οι σοβαρές διαφωνίες της Επιτροπής για την εισαγωγή της αυτοδιάγνωσης στα σχολεία λόγω αυξημένης αναξιοπιστίας των self test με την επιτυχία τους να προσεγγίζει μετά βίας το 40% και από την άλλη η έκπτωση από τον κρυστάλλινο διαγωνισμό για την προμήθεια αυτών των test μιας εταιρείας χωρίς καμία συνάφεια με το αντικείμενο.

«Οι ευθύνες της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην εγκληματική διαχείριση της πανδημίας αλλά και στην κατασπατάληση δημοσίου χρήματος είναι τεράστιες» σημείωνε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ με τα στελέχη του να μιλούν για μια ακόμη γκάφα καθυστερημένη αντίδραση καθώς η συγκεκριμένη εταιρεία δεν παρέδωσε ποτέ τα 3εκατ. τεστ την προκαθορισμένη ημερομηνία και συγκεκριμένα την περασμένη Τρίτη.

Ήδη πάντως για το θέμα των απευθείας αναθέσεων και τη διασπάθισης δημοσίου χρήματος γίνεται συνεχής δουλειά στην αξιωματική αντιπολίτευση μαζεύοντας διαρκώς στοιχεία σε βάρος της κυβέρνησης.

Πόλεμος για τα εργασιακά

Το νομοσχέδιο του Κωστή Χατζηδάκη με την κατάργηση του οκταώρου είναι το πεδίο της μεγάλης μάχης που καλείται να δώσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Το Πολιτικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει την ερχόμενη Τρίτη ή Τετάρτη με αποκλειστικό σχεδόν αντικείμενο το νομοσχέδιο που ανατρέπει τις εργασιακές σχέσεις. Πρόκειται ταυτόχρονα και για ένα μεγάλο κρας τεστ για την αξιωματική αντιπολίτευση τόσο στο κοινοβούλιο όσο όμως στους δρόμους του αγώνα. 

Σχετικά Άρθρα