Συνδικαλιστής γιατρός: Απολύθηκε εκδικητικά από τον Άγιο Σάββα, διορίστηκε αξιοκρατικά στο Έλενα Βενιζέλου

 Συνδικαλιστής γιατρός: Απολύθηκε εκδικητικά από τον Άγιο Σάββα, διορίστηκε αξιοκρατικά στο Έλενα Βενιζέλου

Μπορεί η συνδικαλιστική του δράση να του στέρησε τη δουλειά του στο ΕΣΥ αλλά ο Κώστας Καταραχιάς, ο αγωνιστής γιατρός του Αγίου Σάββα, επιστρέφει μέσω της επιτροπής κρίσεων, που λειτουργώντας αξιοκρατικά, αποφάσισε τον μόνιμο διορισμό του στο Έλενα Βενιζέλου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Αυγής, ήρθε πρώτος στις κρίσεις για το μαιευτήριο, όπου διορίζεται ως μόνιμος γιατρός, αφού τα επιστημονικά του προσόντα ήταν περισσότερα από των υπόλοιπων συναδέλφων του, που κατέθεσαν τα χαρτιά τους και πέρασαν συνέντευξη για τη θέση του ακτινολόγου.

Ο Κώστας Καταραχιάς είχε υποβάλλει αίτηση για τη θέση στο Έλενα Βενιζέλου, πολύ πριν απολυθεί (μέσω της μη ανανέωσης της σύμβασής του) επειδή ως πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων του αντικαρκινικού νοσοκομείου είχε κάνει αγώνα κατά των ΕΔΕ και της στοχοποίησης των συναδέλφων του για τα κρούσματα Covid-19 στο νοσηλευτικό ίδρυμα και είχε αναδείξει τις τραγικές ελλείψεις στο ΕΣΥ.

Ωστόσο, η διαδικασία του διορισμού του μπορεί να πάρει αρκετούς μήνες και ο ακτινολόγος, άνεργος σήμερα και εκτός ΕΣΥ, συνεχίζει να διεκδικεί την επιστροφή του στον Άγιο Σάββα, με την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων κατά της εκδικητικής του απόλυσης να έχει προγραμματιστεί για τις 25 Μαΐου.

Σημειώνεται ότι το ακτινολογικό τμήμα του αντικαρκινικού νοσοκομείου αντιμετωπίζει σοβαρά λειτουργικά προβλήματα σε καθημερινή βάση, καθώς η νέα μόνιμη γιατρός που προσελήφθη στη θέση του Κ. Καταραχιά έχει άδεια λοχείας και θα αναλάβει υπηρεσία τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Ο Κώστας Καταραχιάς παραμένει πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων στον Άγιο Σάββα για ακόμα έξι μήνες, με τους συναδέλφους του και χιλιάδες κόσμου να στέκονται αλληλέγγυοι δίπλα του.

Σχετικά Άρθρα