Προσφυγικά: Τα ΜΑΤ απέκλεισαν τον Άγιο Σάββα – Καταγγελία της πρόεδρου των Εργαζομένων

 Προσφυγικά: Τα ΜΑΤ απέκλεισαν τον Άγιο Σάββα – Καταγγελία της πρόεδρου των Εργαζομένων

Για τις καταστάσεις που εκτυλίχθηκαν στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας», με τους ασθενείς, εργαζόμενους και συνοδούς να βιώνουν σκηνές τρόμου από την ΕΛΑΣ καθώς το νοσοκομείο συνορεύει με τα προσφυγικά σπίτια της λεωφόρου Αλεξάνδρας στα οποία ΜΑΤ, ΕΚΑΜ και ΟΠΚΕ έκαναν δύο φορές έφοδο κάνουν ΄λόγο οι εργαζόμενοι.

Όπως καταγγέλλει μέσω ανάρτησή της στο Facebook, η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου «Ο Άγιος Σάββας», Κατερίνα Πατρικίου, από νωρίς το πρωί οι δρόμοι γύρω από το αντικαρκινικό νοσοκομείο είχαν αποκλειστεί καθώς η αστυνομία απαγόρευε τη διέλευση των οχημάτων σε όλους.

Όπως τονίζει η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων, ασθενείς που προσέρχονταν για την προγραμματισμένη θεραπεία τους, αναγκάζονταν να περπατήσουν μεγάλες αποστάσεις, ενώ αρκετές φορές, ασθενείς στα εξωτερικά ιατρεία εισέρχονταν μέσα στο κτίριο του νοσοκομείου πανικόβλητοι από τα ΜΑΤ

Μάλιστα η Κατερίνα Πατρικίου σημειώνει ότι ανάμεσα στα δύο νοσοκομεία, Άγιο Σάββα και Ελπίς, οι αστυνομικοί έριξαν χειροβομβίδες κρότου λάμψης, ενώ κάποια στιγμή ενημέρωναν κιόλας ότι θα πέσουν χημικά ώστε να κλείσουν τα παράθυρα των νοσοκομείων.

Το σωματείο το εργαζομένων πραγματοποίησε παρέμβαση στη διοίκηση του Νοσοκομείου.

Η Κατερίνα Πατρικίου, υπογραμμίζει, ότι «δεν σέβονται τίποτα. Ούτε τα νοσοκομεία, ούτε τους ασθενείς, ούτε τον κόσμο (μαζί και δεκάδες παιδιά) που μένει στα Προσφυγικά. Η μπίζνα είναι μεγάλη, τα Προσφυγικά φιλέτο και θέλουν να επιβάλουν την διπλή ανάπλαση!»

Αναλυτικά η ανάρτηση της πρόεδρου του Συλλόγου Εργαζομένων:

Όλη μέρα σήμερα ο κόσμος των προσφυγικών, οι εργαζόμενοι και οι ασθενείς του νοσοκομείου Άγιος Σάββας βιώσαμε μια απαράδεκτη κατάσταση. Από το πρωί το νοσοκομείο αποκλεισμένο χωρίς να υπάρχει συμβάν, η αστυνομία απαγόρευε τα αυτοκίνητα και είχε αποκλείσει όλους τους δρόμους.

Ασθενείς προσέρχονταν ακόμα και για θεραπείες περπατώντας αποστάσεις. Αρκετές φορές οι ασθενείς στα εξωτερικά ιατρεία μπήκαν άρον-άρον μέσα γιατί τα ΜΑΤ δημιουργούσαν πανικό. Ανάμεσα στον Άγιο Σάββα και το Ελπίς έπεσαν κρότου-λάμψης και μάλιστα κάποια στιγμή ενημέρωσαν να κλείσουν παράθυρα και πόρτες γιατί θα πέσουν χημικά!

Το σωματείο μας έκανε παρέμβαση στην Διοίκηση να μην επιτρέψει κάτι τέτοιο. Προφανώς και δεν σέβονται τίποτα. Ούτε τα νοσοκομεία, ούτε τους ασθενείς, ούτε τον κόσμο (μαζί και δεκάδες παιδιά) που μένει στα Προσφυγικά. Η  μπίζνα είναι μεγάλη, τα Προσφυγικά φιλέτο και θέλουν να επιβάλουν την διπλή ανάπλαση! Ο κόσμος της αλληλεγγύης χθες στου Ζωγράφου έδειξε τον δρόμο. Όση καταστολή κι αν προτάξουν όλοι μαζί θα τους σταματήσουμε!!

Σχετικά Άρθρα