Επιτροπή ειδικών: Οι ήπιοι, οι επιφυλακτικοί και οι σκληροί

 Επιτροπή ειδικών: Οι ήπιοι, οι επιφυλακτικοί και οι σκληροί

Τρεις τάσεις επικρατούν στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων ως προς το άνοιγμα των οικονομικών δραστηριοτήτων που υπολογίζεται ότι θα γίνει μέσα στον Απρίλιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες , η ήπια… τάση υποστηρίζει ότι το σκληρό lockdown δεν μπορεί να συνεχιστεί γιατί ο κόσμος έχει κουραστεί και τα μέτρα δεν αποδίδουν. Υποστηρίζουν ότι η μετάδοση του ιού γίνεται μέσα στα σπίτια και πρέπει οι συναντήσεις να μεταφερθούν σε εξωτερικούς χώρους όπου θα γίνονται με περισσότερο έλεγχο.

Το άνοιγμα στο λιανεμπόριο θεωρούν ότι πρέπει να γίνει στις 5 Απριλίου κατά το πρότυπο των σούπερμαρκετ και με την ευρεία χρήση των self tests.

Η συντηρητική τάση υποστηρίζει ότι πρέπει να γίνει σταδιακό άνοιγμα του λιανεμπορίου.

Οι ίδιοι θεωρούν ότι δεν πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία ταυτόχρονα με το λιανεμπόριο, ενώ για την εστίαση θεωρούν ότι πρέπει να ανοίξει μετά το Πάσχα, αλλιώς κινδυνεύει το καλοκαίρι.

“Θα αδειάζαμε τους λοιμωξιολόγους” – Δήλωση “βόμβα” Κοντοζαμάνη για τα πρακτικά της Επιτροπής

Οι πιο «σκληροί» λένε όχι στην χαλάρωση των μέτρων καθώς δεν μειώνονται αρκετά τα κρούσματα και οι διασωληνωμένοι. Μάλιστα βάζουν στο τραπέζι τους δείκτες που δείχνουν «εκτίναξη» των διασωληνωμένων στους 1.000 και των κρουσμάτων στα 5.000:

Θεωρούν ότι πρέπει να καθυστερήσει οποιοδήποτε άνοιγμα της οικονομίας -δηλαδή μετά τις 15 Απριλίου- και με τεράστια προσοχή, διαφορετικά προειδοποιούν η Ελλάδα θα γίνει Μπέργκαμο.

Σχετικά Άρθρα