• 13 Απριλίου, 2021

“Θα αδειάζαμε τους λοιμωξιολόγους” – Δήλωση “βόμβα” Κοντοζαμάνη για τα πρακτικά της Επιτροπής

 “Θα αδειάζαμε τους λοιμωξιολόγους” – Δήλωση “βόμβα” Κοντοζαμάνη για τα πρακτικά της Επιτροπής

Σε μια δήλωση που θα συζητηθεί προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης στη Βουλή, υποστηρίζοντας πως ενδεχόμενη δημοσίευση των εισηγήσεων θα οδηγούσε σε «άδειασμα» των μελών της επιτροπής. Επιβεβαίωσε παράλληλα την πρόθεση της κυβέρνησης να διατηρήσει μυστικά τα πρακτικά των συσκέψεων των λοιμωξιολόγων.

«Θα αδειάζαμε τα μέλη της επιτροπής εάν το κάναμε αυτό…», είπε ο κ. Κοντοζαμάνης απορρίπτοντας την πρόταση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Κουρουμπλή να δοθούν στη δημοσιότητα τα πρακτικά της επιτροπής λοιμωξιολόγων με τις εισηγήσεις τους προς την κυβέρνηση.

Ισχυρίστηκε, μάλιστα, ότι μέλημα της κυβέρνησης είναι να μην γίνει γνωστό τι έχει προτείνει το κάθε μέλος της επιτροπής. «Δεν είναι σωστό να ταυτίσουμε πρόσωπα και απόψεις» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κοντοζαμάνης. Στη συνέχεια όμως τόνισε ότι ούτε ανώνυμα θα είχε νόημα να δοθούν στη δημοσιότητα τα πρακτικά.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας δήλωσε πάντως ότι αρκετοί από τους ειδικούς διατυπώνουν δημόσια και επώνυμα τις θέσεις τους στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης αφήνοντας να εννοηθεί ότι μπορεί να πληροφορείται κανείς τις εισηγήσεις τους από τις συνεντεύξεις τους.

«Δεν είναι κρατικό μυστικό οι εισηγήσεις των ειδικών» σχολίασε ο κ. Κοντοζαμάνης και ανέφερε επίσης ότι οι αποφάσεις της κυβέρνησης συνάγονται από τις εισηγήσεις της επιτροπής.