Σαρηγιάννης: “Την επόμενη εβδομάδα η κορύφωση των κρουσμάτων. Μπορούμε να ανοίξουμε τα Λύκεια. Λάθος να ανοίξει τώρα το λιανεμπόριο”

 Σαρηγιάννης: “Την επόμενη εβδομάδα η κορύφωση των κρουσμάτων. Μπορούμε να ανοίξουμε τα Λύκεια. Λάθος να ανοίξει τώρα το λιανεμπόριο”

Αύξηση των κρουσμάτων η οποία θα κορυφωθεί στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Απριλίου προέβλεψε ο καθηγητής Δ.Σαρηγιάννης μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Όταν ρωτήθηκε για το άνοιγμα συγκεκριμένων δραστηριοτήτων, υποστήριξε ότι θα μπορούσαν να ανοίξουν τα Λύκεια με ιδιαίτερο βάρος στην Γ΄Λυκείου λόγω των Πανελλαδικών Εξετάσεων, την προσεχή Δευτέρα 5 Απριλίου.

Ωστόσο, ήταν αρνητικός να ανοίξει παράλληλα και το λιανεμπόριο, του οποίου το άνοιγμα προσδιόρισε για αργότερα (στις 12 Απριλίου) με την χρήση μέσων αερισμού στα καταστήματα και άλλα μέτρα.

H εκτίμησή του Δ.Σαρηγιάννη είναι ότι μετά τα μέσα Απριλίου (στις 18) θα μειωθεί η πίεση στις ΜΕΘ και ως εκ τούτου είναι πρόωρη όποια συζήτηση για άνοιγμα δραστηριοτήτων.

Παράλληλα, δήλωσε πως υπάρχει σενάριο και για 4ο κύμα γι αυτό και πρέπει να είμαστε προσεχτικοί. 

Για τα self test σημείωσε πως ακόμα και άσχημα να χρησιμοποιηθούν έχουν μεγάλη δυναμική να βοηθήσουν σημαντικά για την αναχαίτιση της διασποράς. 

H γυναίκα πλοίαρχος που “στοχοποιήθηκε” στην Αίγυπτο ότι μπλόκαρε το κανάλι του Σουέζ – Τι απάντησε η ίδια

Από την άλλη μεριά ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Δημόπουλος, δήλωσε πως θα πρέπει να θυσιάσουμε το Πάσχα για να έχουμε καλύτερο καλοκαίρι. 

Παράλληλα, ο κ. Δημόπουλος ανέφερε ότι συνεχίζεται ο σημαντικός αριθμός εισαγωγών στα νοσοκομεία σε μονάδες covid. 
«Δυστυχώς, τις επόμενες μέρες αναμένουμε να συνεχιστεί η αύξηση των εισαγωγών των ασθενών που θα χρίζουν νοσηλεία σε ΜΕΘ» ανέφερε ο ίδιος.

Σημείωσε ότι έχουν αλλάξει κάποια στοιχεία και ότι σήμερα υπάρχει λιγότερο ποσοστό ασθενών που μετακινούνται από τις κλινες covid σε μονάδες σε ΜΕΘ απ’ότι πριν από 6 μήνες που είναι θετικό. 

Όπως εξήγησε οι λόγοι είναι ότι η πανδημία έχει «μετακινηθεί» ηλικιακά σε νεαρότερα άτομα που ανταπεξέρχονται καλύτερα και ότι υπάρχει η δυνατότητα καλύτερης θεραπευτικής δυνατότητας των ασθενών.