• 18 Απριλίου, 2021

H γυναίκα πλοίαρχος που “στοχοποιήθηκε” στην Αίγυπτο ότι μπλόκαρε το κανάλι του Σουέζ – Τι απάντησε η ίδια

 H γυναίκα πλοίαρχος που “στοχοποιήθηκε” στην Αίγυπτο ότι μπλόκαρε το κανάλι του Σουέζ – Τι απάντησε η ίδια

Κυκλοφόρησε σαν φήμη στα social media και γρήγορα πήρε την μορφή πληροφορίας ότι για το ατύχημα στο Σουέζ που προκάλεσε πανδαιμόνιο στην παγκόσμια ναυτιλία υπεύθυνη ήταν μια γυναίκα.

Η φήμη που ανεξέλεγκτα πυροδότησε συνωμοσίες ήταν πως υπεύθυνη για το γεγονός ότι το τεράστιο πλοίο εμπορευματοκιβωτίων που μπλοκάρει τη διώρυγα του Σουέζ σαν μια «φάλαινα στην παραλία» ήταν η Μάρβα Ελ Σέλεχνταρ, η πρώτη γυναίκα πλοίαρχος στην Αίγυπτο.

Η Μάρβα αρνήθηκε ότι κατηύθυνε το φορτηγό πλοίο MV EVER GIVEN, με αποτέλεσμα να πέσει στην ξηρά, ενώ διέσχιζε το κανάλι του Σουέζ.

Η νεαρή πλοίαρχος εργάζεται για την Αιγυπτιακή Αρχή για την Ασφάλεια στη Θάλασσα η οποία διοικεί την διώρυγα του Σουέζ και είχε υπηρεσία στον τέταρτο φάρο του καναλιού, που ονομάζεται Aida.

Η Μάρβα βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης χωρίς να ευθύνεται απ΄ότι φαίνεται.

Μια ιστοσελίδα στην Αίγυπτο αναφερόμενη στο ατύχημα στην διώρυγα του Σουέζ έβαλε την δική της φωτογραφία στο θέμα, με αποτέλεσμα, αυτομάτως να διαδοθεί χωρίς κανέναν έλεγχο ότι η νεαρή πλοίαρχος ήταν υπεύθυνη για την πορεία που πήρε το MV EVER GIVEN στο διεθνές κανάλι.

Η ίδια η Μάρβα είχε δώσει πρόσφατα μια συνέντευξη και η φοτοσοπαρσιμένη φωτογραφία της χρησιμοποίησε στο θέμα του ατυχήματος με αποτέλεσμα να γίνει πρώτο θέμα σε όλο τον κόσμο χωρίς να έχει την παραμικρή ευθύνη, όπως φαίνεται.

Η ίδια περιέγραψε την ανάρτηση ως «οργανωμένη εκστρατεία» εναντίον των γυναικών από την Αραβία, γιατί τρεις πλαστοί λογαριασμοί με το όνομά της δημιουργήθηκαν στο Twitter, με αποτέλεσμα 20.000 ακόλουθους σε λίγες ώρες.

Ο πρόεδρος της Αρχής του καναλιού του Σουέζ Οσάμα Ράμπι  πάντως, έχει αποδώσει την αιτία του ατυχήματος σε κακές καιρικές συνθήκες, καθώς η ταχύτητα του ανέμου κατέγραψε 40 κόμβους και ήταν το γεγονός που επηρέασε την ικανότητα πλοήγησης του πλοίου.