Υπόθεση Λιγνάδη: Θέμα διαγραφής (;) στο ΣΕΗ για ηθοποιούς – Εξελίξεις και για γνωστό ηθοποιό

 Υπόθεση Λιγνάδη: Θέμα διαγραφής (;) στο ΣΕΗ για ηθοποιούς – Εξελίξεις και για γνωστό ηθοποιό

Η υπόθεση των πολιτικών ευθυνών που καταλογίζουν πολλοί στην υπουργό Πολιτισμού για τον χειρισμό σχετικά με τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου δεν προκαλεί μόνο θυελλώδεις πολιτικές εξελίξεις και κραδασμούς σε κυβέρνηση και ΝΔ αλλά και ραγδαίες εξελίξεις στο χώρο των καλλιτεχνών.

Έχει προηγηθεί η ανακοίνωση καταπέλτης του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών κατά της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του libre εντός των επομένων ημερών (ίσως και πιο σύντομα) θα δούμε νέες εξελίξεις σε δύο επίπεδα.

Νέες εξελίξεις: Μεταφέρεται σε φυλακή εκτός Αθηνών ο Λιγνάδης – Προσφεύγει κατά της απόφασης για προφυλάκιση

Καταρχάς, σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, αναμένεται να έχουμε αντίδραση του ΣΕΗ στο ζήτημα με τους καλλιτέχνες που “στήριξαν” την Υπουργό Πολιτισμού. Κύκλοι του Σωματείου αναφέρουν πώς κάποιοι από αυτούς το έπραξαν επειδή ήταν… αναγκασμένοι λόγω επιχορηγήσεων που λαμβάνουν από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Ωστόσο, πάντοτε κατά τους ίδιους κύκλους, τίθεται θέμα δεοντολογίας καθώς στην ανακοίνωση του ΣΕΗ γινόταν λόγος για «χυδαία προσπάθεια» της Λίνας Μενδώνη και του Κυριάκου Μητσοτάκη «να παριστάνουν οι ίδιοι τα θύματα» και διερωτώνται για ποιό λόγο η υπουργός δεν ήρθε σε επαφή με τους καταγγέλοντες, τους δικηγόρους τους ή τους δημοσιογράφους όταν βγήκαν στη δημοσιότητα οι καταγγελίες, αλλά μόνο όταν αποκαλύφθηκαν δύο περιπτώσεις που δεν έχουν παραγραφεί”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΑΠΕΛΤΗ ΤΟΥ ΣΕΗ

Οι ίδιες πηγές μιλώντας στον libre ανέφεραν πώς όλα τα τελευταία προοιωνίζονται εξελίξεις που μπορούν φθάσουν ακόμη και σε διαγραφές, ενώ σίγουρα το θέμα έχει τεθεί στο τραπέζι του Σωματείου και θα συζητηθεί άμεσα.

Το δεύτερο επίπεδο των εξελίξεων είναι από αστυνομικής και δικαστικής πλευράς, και αφορούν γνωστό ηθοποιό τον οποίο τις τελευταίες ημέρες φήμες εμπλέκουν στην υπόθεση Λιγνάδη.

Οι πληροφορίες του libre αναφέρουν ότι σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις οι οποίες δεν θα είναι θετικές για τον εν λόγω ηθοποιό αν και προς ώρας δεν προκύπτει κάτι τέτοιο από δικαστικής πλευράς.

Σε όλα αυτά προστίθεται και η αναφορά της δημοσιογράφου ‘Ελενας Ακρίτα η οποία μιλώντας στο OPEN και την εκπομπή «Ευτυχείτε» είπε αναφερόμενη στην υπόθεση του 2012 και τις καταγγελίες για το μαχαίρωμα Λιγνάδη από πατέρα θύματος.

«Δηλώνω κι εγώ επαγγελματίας ομοφυλόφιλος. Όταν υπάρχει καταγγελία ότι πατέρας μαχαίρωσε τον Λιγνάδη και δεν βγαίνει αυτός ο πατέρας που μεταξύ μας όλοι ξέρουμε ποιος είναι, είναι ένας πάρα πολύ προβεβλημένος και σοβαρός άνθρωπος που τον εκτιμάμε και τον αγαπάμε, τι να σου κάνει κι ο δικαστής; Αυτή η καταγγελία θα ήταν κομβική και καταπέλτης για την υπόθεση. Κάνω έκκληση στους ανθρώπους που γνωρίζουν ακόμα και για την περίοδο στο Αρσάκειο. Ξέρετε πόσες καταγγελίες έχω εγώ; Αλλά δεν βγαίνουν να μιλήσουν επώνυμα».

Σχετικά Άρθρα