• 9 Δεκεμβρίου, 2021

Νέες εξελίξεις: Μεταφέρεται σε φυλακή εκτός Αθηνών ο Λιγνάδης – Προσφεύγει κατά της απόφασης για προφυλάκιση

 Νέες εξελίξεις: Μεταφέρεται σε φυλακή εκτός Αθηνών ο Λιγνάδης – Προσφεύγει κατά της απόφασης για προφυλάκιση

Λίγο μετά τις 2:00 τα ξημερώματα, ο Δημήτρης Λιγνάδης επέστρεψε στη ΓΑΔΑ για να διανυκτερεύσει και να μεταχθεί σήμερα, Παρασκευή, στο σωφρονιστικό ίδρυμα που θα κρατηθεί προσωρινά, ύστερα από τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

Ο ηθοποιός – σκηνοθέτης αποφασίστηκε να οδηγηθεί στις φυλακές Τριπόλεως.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Προφυλακιστέος ο Δημήτρης Λιγνάδης – Ομόφωνη απόφαση ανακριτή, εισαγγελέα

Υστερα από το πολύωρο θρίλερ της απολογίας του, η οποία ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 20:00 σειρά πήραν οι μάρτυρες που είχαν κληθεί να καταθέσουν και τελικά λίγο μετά τις 2:00 ανακρίτρια και εισαγγελέας έκριναν ότι ο Λιγνάδης δεν πληροί τις προϋποθέσεις για να μείνει εκτός φυλακής κι έτσι αποφάσισαν να διατάξουν την προφυλάκισή του.

Αίσθηση προκάλεσε, πάντως, η κοινή ανακοίνωση του Ιωάννη Παναγόπουλου και του Αγησίλαου Μικελάτου, οι οποίοι ανακοίνωσαν ότι δεν γνωρίζουν λεπτομέρειες για την υπόθεση Λιγνάδη, αλλά και ότι δεν τους ζητήθηκε ούτε έδωσαν τη συγκατάθεσή τους για να κληθούν ως μάρτυρες και να κυκλοφορήσουν τα στοιχεία τους στη δημοσιότητα.

Ο συνήγορός του, Αλέξης Κούγιας, αφού υποστήριξε πως «ήταν μία πολύ δύσκολη διαδικασία» ανακοίνωσε πως θα προσφύγει κατά της διάταξης της ανακρίτριας για την προσωρινή κράτηση. «Είναι μία δικογραφία χωρίς στοιχεία, μία δικογραφία που αν δεν ήταν ο Λιγνάδης θα ήταν με συνοπτικές διαδικασίες ελεύθερος» πρόσθεσε ο γνωστός ποινικολόγος επιμένοντας στην υπερασπιστική γραμμή που χάραξε από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την υπόθεση.