Χριστιανισμός και Πολιτική την εποχή της Χούντας- Το βιβλίο του Ανδρέα Αργυρόπουλου

 Χριστιανισμός και Πολιτική την εποχή της Χούντας- Το βιβλίο του Ανδρέα Αργυρόπουλου

Ο Ανδρέας Αργυρόπουλος, θεολόγος καθηγητής και συγγραφέας, στο νέο του βιβλίο Χριστιανικός Αντιδικτατορικός Τύπος-Το έντυπο ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ-, εκδ.Αρμός, Αθήνα 2021, συνεχίζει τη συστηματική του έρευνα σε ένα πεδίο που έχει ελάχιστα μελετηθεί αλλά είναι αδύνατον να αγνοηθεί.

Tης Αλεξάνδρας Σφυρούδη

Αντικείμενο του βιβλίου είναι ο Χριστιανισμός και η Πολιτική στην περίοδο της δικτατορίας (1967-1974) με βάση στοιχεία επιστημονικού και όχι προπαγανδιστικού λόγου. Ο βασικός άξονας γύρω από τον οποίο περιστρέφεται το βιβλίο είναι το χριστιανικό αντιδικτατορικό έντυπο ‘’ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ’’ που κυκλοφόρησε το Μάρτη 1974 από τους χριστιανοδημοκράτες του Καναδά.

Το έντυπο αυτό αποτέλεσε μέσο επικοινωνίας και συσπείρωσης των εκτός Ελλάδας Χριστιανοδημοκρατών των οποίων η σημαντική πολιτική δράση δεν έχει επαρκώς αξιολογηθεί ιστορικά και πολιτικά. Ο συγγραφέας με τη δημοσιοποίηση του συνόλου των φύλλων των ‘’ΚΑΙΝΟΥΡΙΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ’’, συμβάλλει με πειστήρια στην ουσιαστική συζήτηση για τη σχέση Εκκλησίας και Πολιτικής με αφετηρία τη δύσκολη ιστορικά εκείνη εποχή.

Σχετικά Άρθρα