ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση οδηγεί στην καταστροφή εργαζόμενους και επιχειρηματίες της εστίασης

 ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση οδηγεί στην καταστροφή εργαζόμενους και επιχειρηματίες της εστίασης

«Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη οδηγεί στην καταστροφή και την εξαθλίωση σχεδόν 500.000 εργαζόμενους και επιχειρηματίες του κλάδου της εστίασης. Σήμερα παραδίδουν τα κλειδιά των καταστημάτων τους, όπως τους ζήτησε αλαζονικά ο υπουργός Ανάπτυξης», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Αντί να τους χλευάζει ο κ. Γεωργιάδης και να απαξιεί ακόμα και να ακούσει τα προβλήματά τους από τα αρμόδια θεσμικά όργανα ο κ. Μητσοτάκης, τους καλούμε έστω και τώρα να πάρουν άμεσα μέτρα, πριν τα πολλαπλασιαστούν τα οριστικά λουκέτα που ήδη ξεκίνησαν και οι στρατιές ανέργων να είναι μη αναστρέψιμη πραγματικότητα» σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση, και αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής:

-να μετατρέψουν το σύνολο της επιστρεπτέας προκαταβολής σε μη επιστρεπτέα ενίσχυση

-να προχωρήσουν άμεσα σε ρύθμιση του χρέους της πανδημίας προς το Δημόσιο με δόσεις και σημαντικό κούρεμα της βασικής οφειλής, αντίστοιχο με τη ρύθμιση των 120 δόσεων που είχε κάνει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ

– να μειώσουν το ΦΠΑ στην εστίαση για όσο διαρκεί η κρίση στο 6%, και

– να προχωρήσουν σε ειδικό κλαδικό πρόγραμμα ενίσχυσης για την εστίαση, που έχει δεχθεί το μεγαλύτερο πλήγμα από τα απανωτά lockdown.

«Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, οποιαδήποτε αδράνεια και ημίμετρα αποτελούν καταστροφή», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Ταραντίλης: Θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ στην αυριανή συγκέντρωση διαμαρτυρίας κ. Τσίπρα;