Κασσελάκης: H κυβέρνηση “41%” συνεχίζει να τιμωρεί μία προς μία τις επαγγελματικές ομάδες

 Κασσελάκης: H κυβέρνηση “41%” συνεχίζει να τιμωρεί μία προς μία τις επαγγελματικές ομάδες

Η κυβέρνηση «41%» συνεχίζει να τιμωρεί μία προς μία τις επαγγελματικές ομάδες» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μετά την διαδικτυακή συνάντηση που πραγματοποίησε την Παρασκευή με την Estiasi Greece και με προέδρους Σωματείων της εστίασης από όλη την Ελλάδα με κύριο θέμα το φορολογικά μέτρα της κυβέρνησης. «Συναντήθηκα διαδικτυακά με 22 σωματεία- τη βάση του κλάδου της εστίασης. Είναι 80.000 επιχειρήσεις, μισό εκατομμύριο εργαζόμενοι κι όλοι οι καταναλωτές, κεραυνοβολημένοι από την ξαφνική απόφαση της κυβέρνησης να αυξήσει το ΦΠΑ στην εστίαση στο 24%», γράφει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.

Ο ίδιος προσθέτει πως η εστίαση δεν είναι είδος πολυτελείας, αλλά η κυβέρνηση «41%» συνεχίζει να τιμωρεί μία προς μία τις επαγγελματικές ομάδες.

«Οι άνθρωποι που μας κυβερνούν δεν καταλαβαίνουν τι σημαίνει επιχειρηματικό ρίσκο και “επιχειρείν”. Εμείς το καταλαβαίνουμε, ο ΣΥΡΙΖΑ το καταλαβαίνει και θα φέρουμε τις λύσεις που χρειάζονται», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, στη διαδικτυακή συνάντησή του με την Estiasi Greece και με προέδρους Σωματείων της εστίασης από όλη την Ελλάδα με κύριο θέμα το φορολογικά μέτρα της κυβέρνησης.

Η αύξηση του ΦΠΑ αυξάνει την φοροδιαφυγή και επιβραβεύει τους κλέφτες, ενώ καθιστά την εστίαση μη ανταγωνιστική με άλλες τουριστικές χώρες, επεσήμαναν στη συνάντηση οι επαγγελματίες της εστίασης. «Αρνούμαστε να μεταφέρουμε τις αυξήσεις στον καταναλωτή. Ήδη έχει μειωθεί η κατανάλωση, αν μεταφέρουμε νέες αυξήσεις θα κλείσουμε» σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος ενός από τα σωματεία που συμμετείχαν στη συνάντηση.

Μιλώντας με τους εκπροσώπους του κλάδου, ο Στέφανος Κασσελάκης, περιέγραψε αρχικά τα μεγέθη του: 80.000 επιχειρήσεις, μισό εκατομμύριο εργαζόμενοι, καθοριστική συμβολή στο ΑΕΠ, καθώς και ένα ολόκληρο «οικοσύστημα» γύρω από το οποίο βιοπορίζεται ένα πολύ μεγάλο μέρος του πληθυσμού της χώρας. «Δεν είναι είδος πολυτελείας», τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης και «σε καμία περίπτωση η κυβερνητική πολιτική δεν πρέπει να είναι τιμωρητική προς την εστίαση», κατέληξε.

«Έχετε απόλυτο δίκιο ότι ο πρωθυπουργός δεν σας είχε πει τίποτα γι’ αυτά τα σχέδια προεκλογικά. Έλεγε για μειώσεις φόρων και τώρα πέφτει ένα άδικο, οριζόντιο χαράτσι, με αυθαίρετα κριτήρια», ανέφερε στη συνέχεια ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, για να προσθέσει: «Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρωθυπουργός κάνει “κωλοτούμπες”. Και στις προηγούμενες εκλογές, σε θέματα εξωτερικής πολιτικής άλλα έλεγε πριν και άλλα έκανε μετά. Δεν πειράζει, εμείς θα είμαστε εδώ για να λέμε την αλήθεια στους Έλληνες. Η αλήθεια για την εστίαση είναι ότι εσείς έχετε μπροστά σας να ανεβείτε ένα βουνό».

Ο Στέφανος Κασσελάκης επικαλέστηκε τις αποκαλυπτικές κυβερνητικές δηλώσεις, ότι το Ταμείο Ανάκαμψης είναι για τους μεγάλους, που έχουν πρόσβαση στην τραπεζική χρηματοδότηση, για να αναρωτηθεί: «εσείς πώς να έχετε πρόσβαση σε τραπεζική πίστωση όταν πρέπει να πληρώνετε οριζόντια μέτρα;».

Αναφέροντας ότι το νέο φορολογικό χαράτσι μπορεί να φτάσει και τις 2.400 ευρώ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, τόνισε ότι το φορολογικό νομοσχέδιο «τιμωρεί συγχρόνως και τον καταναλωτή» και σημείωσε: «Το νομοσχέδιο είναι άδικο, το λένε όλοι οι φορείς. Η κυβέρνηση παίρνει μια απόφαση που την είχε κρύψει προεκλογικά. Εμείς είμαστε αντίθετοι σε αυτή την κατεύθυνση. Προφανώς το δίκαιο σύστημα είναι έσοδα – έξοδα και όχι αυθαίρετα νούμερα. Και για ποιο λόγο να υπάρχει προκαταβολή φόρου εισοδήματος, όταν δεν ξέρεις τι εισόδημα θα έχεις την επόμενη χρονιά; Έχουμε ένα τεράστιο «μαξιλάρι» -είπε ο Στέφανος Κασσελάκης- μπορούμε να δώσουμε μια ανάσα στις επιχειρήσεις. Πρέπει να το συζητήσουμε».

Ζητώντας την απόσυρση του φορολογικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης που προβλέπει ενιαία οριζόντια φορολόγηση, οι εκπρόσωποι των επαγγελματιών, επικεντρώθηκαν στις αρνητικές συνέπειες των διατάξεών του, που οδηγούν στην αυθαίρετη αύξηση της φορολόγησης και δυσχεραίνουν την ήδη επιβαρυμένη θέση τους μετά από δυο χρόνια πανδημίας, την οικονομική κρίση που προηγήθηκε, την ενεργειακή που ακολούθησε και την κρίση ακρίβειας που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Μιλώντας για «τεράστιες ζημιές του κλάδου που δεν έχουν επουλωθεί», καθώς «ακόμη πληρώνουμε τα χρέη της πανδημίας», εκπρόσωπος των επαγγελματιών τόνισε ότι τα κυβερνητικά μέτρα απειλούν τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, ενώ η αύξηση του ΦΠΑ πάντα οδηγεί σε πτώση της δουλειάς. Μέχρι και το ενδεχόμενο παύσης της πώλησης αναψυκτικών, αναφέρθηκε.

Οι εκπρόσωποι της Εστίασης παρέθεσαν τις θέσεις τους και για τα εργασιακά ζητήματα, όπως, για παράδειγμα, τον ορισμό ανώτατου πλαφόν στις εισφορές και την καθιέρωση νέων ειδικοτήτων. Στο διοικητικό πεδίο αναφέρθηκαν στα ζητήματα των Πνευματικών Δικαιωμάτων, στην αδειοδότηση των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, στους κανόνες και άδειες αιγιαλού, στα ωράρια των καταστημάτων.

Σχετικά Άρθρα