Έγινε της…Ικαρίας- Σοβαρό πλήγμα στην κυβέρνηση- “Δεν θα ξανασυμβεί”, απαντά το Μαξίμου στην μετωπική επίθεση της αντιπολίτευσης- Τσίπρας: “Το δις εξαμαρτείν”

 Έγινε της…Ικαρίας- Σοβαρό πλήγμα στην κυβέρνηση-  “Δεν θα ξανασυμβεί”, απαντά το Μαξίμου στην μετωπική επίθεση της αντιπολίτευσης- Τσίπρας: “Το δις εξαμαρτείν”

Σε έντονη πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ της αντιπολίτευσης και της κυβέρνησης εξελίσσεται η υπόθεση του “πρόχειρου γεύματος” (όρος που εισήγαγε η κυβέρνηση) του πρωθυπουργού και της συνοδείας του στην κατοικία του βουλευτή της Ν.Δ Χριστοδουλου Στεφανάδη στην Ικαρία. Οι εικόνες που προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων στα social media ανάγκασαν τελικά την κυβέρνηση να προβεί αργά το απόγευμα σε ανακοίνωση δια του κυβερνητικού εκπροσώπου Χρήστου Ταραντίλη από την οποία αξίζει να επισημανθεί η τελευταία παράγραφος: “… Σε κάθε περίπτωση στις μελλοντικές περιοδείες του πρωθυπουργού θα καταβληθεί κάθε δυνατή φροντίδα έτσι ώστε να μην δημιουργηθεί καμία εσφαλμένη εικόνα”…

Κάτι που αναμφίβολα ισοδυναμεί με μια έμμεση αυτοκριτική καθώς στο Μέγαρο Μαξίμου αντιλήφθηκαν πως οι εικόνες της Ικαρίας την ώρα που οι πολίτες παραμένουν έγκλειστοι λόγω των αυστηρότερων περιοριστικών μέτρων προκαλεί θυμό. Αναλυτές και επικοινωνιολόγοι επισημαίνουν, μάλιστα, πως η πολιτική και επικοινωνιακή ζημία της εικόνας της Ικαρίας είναι κατά πολύ μεγαλύτερη του περιστατικού της Πάρνηθας, για το οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναγκάστηκε να το χαρακτηρίσει “στιγμιαία ανεμελιά” αρκετές ημέρες αργότερα.

Την υπόθεση αξιοποίησαν, όπως ήταν φυσικό, όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝ.ΑΛ να κινούνται σε υψηλούς τόνους. Παρενέβη δε προσωπικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας με ανάρτησή του στο Instagram. Δεν είναι τυχαίο δε ότι επέλεξε το συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης καθώς απευθύνεται περισσότερο στους νέους που είναι εκείνη η κατηγορία πολιτών που έχει πληγεί περισσότερο από το lockdown και είναι οργισμένοι.

Αποτέλεσμα εικόνας για Ικαρία Μητσοτάκης

Η απάντηση Ταραντίλη

Σε σχολιασμό της σημερινής δήλωσης του Αλέξη Τσίπρα προχώρησε ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος σημειώνοντας ότι δεν συμβάλει εποικοδομητικά ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στο αγώνα της χώρας κατά της πανδημίας, αναφορικά με την παρουσία του πρωθυπουργού στην Ικαρία και το τραπέζι στο σπίτι του τοπικού βουλευτή της Ν.Δ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τσίπρας: Δεν πρόκειται πια για επαναλαμβανόμενη ανεμελιά, αλλά για βαθιά υπεροψία και αλαζονεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτό είναι το βίντεο με το γλέντι στην Ικαρία με τη συμμετοχή Μητσοτάκη και συνωστισμό δεκάδων ατόμων! (vid)

«Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκέφθηκε το Σάββατο τα ακριτικά νησιά Φούρνοι, Θύμαινα και Ικαρία προκειμένου να δει από κοντά την πορεία των εμβολιασμών, να συζητήσει για τα τοπικά προβλήματα και να ασχοληθεί με την προώθηση αναπτυξιακών έργων. Η ανακοίνωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί παραβίασης των υγειονομικών μέτρων από τον πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια ενός πρόχειρου και σύντομου γεύματος που προσέφερε σε αυτόν ο βουλευτής Σάμου της Νέας Δημοκρατίας, καθηγητής καρδιολογίας Χριστόδουλος Στεφανάδης, με αναφορά σε “γλέντι στην Ικαρία”, στερείται στοιχειώδους σοβαρότητας», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης.

Ο κ. Ταραντίλης στην απάντησή του προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογραμμίζει: «Ήταν μια πρόσκληση του βουλευτού, την οποία δέχτηκε ο πρωθυπουργός, πραγματοποιώντας το γεύμα σε υπαίθριο χώρο με χρήση μάσκας, την οποία και έβγαλαν μόνο κατά τη διάρκεια του γεύματος. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μη συμβάλλοντας εποικοδομητικά στον αγώνα της χώρας να καταπολεμήσει τις συνέπειες της πανδημίας, απευθύνει ανακριβείς χαρακτηρισμούς, ενώ την ίδια στιγμή προσκαλεί σε πορείες και συγκεντρώσεις υπονομεύοντας την αποτελεσματικότητα των υγειονομικών μέτρων. Το ίδιο δε έπραξε και κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Ικαρία»

Επιπλέον ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συμπληρώνει: «Τη στιγμή που ξεδιπλώνεται το εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού θέτοντας τις βάσεις για την υπέρβαση της υγειονομικής κρίσης μέσα στους επόμενους μήνες, το οποίο απαιτεί τη στήριξη και την επίδειξη ενότητας και ομοψυχίας από όλους τους πολιτικούς χώρους, ο κ. Τσίπρας επιλέγει την τακτική του διχασμού και του αποπροσανατολισμού. Σε κάθε περίπτωση στις μελλοντικές περιοδείες του πρωθυπουργού θα καταβληθεί κάθε δυνατή φροντίδα έτσι ώστε να μην δημιουργηθεί καμία εσφαλμένη εικόνα».

Η δήλωση Τσίπρα

«Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού» σχολιάζει ο Αλέξης Τσίπρας, καταλογίζοντας στον Κυριάκο Μητσοτάκη «βαθιά υπεροψία και αλαζονεία».
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με ανάρτηση του στο Instagram, την οποία συνοδεύει με το σχετικό βίντεο από την ιστοσελίδα News247 για το «γλέντι στην Ικαρία», αναφέρει: «Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού. Προφανώς δε πρόκειται πια για επαναλαμβανόμενη ανεμελιά, αλλά για βαθιά υπεροψία και αλαζονεία. Είμαι εξουσία και κάνω ό,τι θέλω. Γιατί; Μα γιατί μπορώ, βρε αδελφέ… ‘Αντε, εις υγείας των κορόιδων!»

Ηλιόπουλος: “Ο κ. Μητσοτάκης χρωστά μία πολύ μεγάλη συγγνώμη για το κορονο-πάρτι που συμμετείχε στην Ικαρία”

Η επίθεση του ΚΙΝΑΛ

«Προκλητικές και προσβλητικές» χαρακτηρίζει τις «εικόνες από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Ικαρία» το ΚΙΝΑΛ σε σημερινή του ανακοίνωση, σημειώνοντας ότι «ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης έχει προσωπική ευθύνη».
«Οι εικόνες από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Ικαρία είναι προκλητικές και προσβλητικές» αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ΚΙΝΑΛ και επισημαίνει πως είναι: «Προσβλητικές για τον πολίτη που καλείται να κλειστεί στο σπίτι του από τις έξι και να τηρήσει τα μέτρα κατά της πανδημίας, όταν ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, κορυφαίοι υπουργοί και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας συνωστίζονται και γευματίζουν.

Αποτέλεσμα εικόνας για Ικαρία Μητσοτάκης

Προσβλητικές για την Ελευθεροτυπία καθώς τόσο οι εικόνες του συνωστισμού, όσο και της διαμαρτυρίας κατά του Πρωθυπουργού και της συνοδείας του, αποσιωπήθηκαν από τα περισσότερα μέσα.

Ματαιοπονεί η Κυβέρνηση αν νομίζει ότι μπορεί να ελέγχει την πληροφόρηση . Το κύμα αγανάκτησης κατακλύζει τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης».

Και η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ καταλήγει: «Ο κυνισμός και η αλαζονεία της Κυβέρνησης της ΝΔ και του Πρωθυπουργού που νομίζουν ότι είναι υπεράνω του νόμου θέτουν και σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης έχει προσωπική ευθύνη».