Αυτό είναι το βίντεο με το γλέντι στην Ικαρία με τη συμμετοχή Μητσοτάκη και συνωστισμό δεκάδων ατόμων! (vid)

 Αυτό είναι το βίντεο με το γλέντι στην Ικαρία με τη συμμετοχή Μητσοτάκη και συνωστισμό δεκάδων ατόμων! (vid)

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η επίσκεψη του πρωθυπουργού με μεγάλη συνοδεία στην Ικαρία και τους Φούρνους, το σαββατοκύριακο που οι περισσότερες περιοχές της χώρας δοκιμάζονται από νέα αυστηρότερα μέτρα περιορισμού και οι πολίτες κλείνονται στα σπίτια τους από τις 6 το απόγευμα.

Ακόμα και βουλευτές της Ν.Δ σχολιάζουν αρνητικά την επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη για την επίσκεψη στο ακριτικό νησί υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες επικοινωνιακής υπερπροβολής, ιδιαίτερα δε επειδή ο πρωθυπουργός παρακάθισε σε γεύμα με δεκάδες άτομα και χωρίς να τηρουνται στοιχειώδη μέτρα προστασίας όπως επιβάλλεται σε όλους τους πολίτες υπό την απειλή αυστηρού προστίμου. Το γεγονός, δε, πως αυτό συνέβη σε μία ημέρα που ο υπουργός Ανάπτυξης ανακοίνωσε δις και στη συνέχεια απέσυρε το μέτρο για απαγόρευση του take away τα σαββατοκύρικα, προκάλεσε εύλογα ερωτηματικά για την επιλογή του επιτελείου του Μεγάρου Μαξίμου.

Το news247.gr ανέβασε και βίντεο που δείχνει την κουστωδία παραγόντων που συνόδευσαν τον πρωθυπουργό να παρακάθονται σε γεύμα στο μπαλκόνι της εξοχικής κατοικίας βουλευτή της Ν.Δ χωρίς να τηρούνται τα μέτρα.

Στα πλάνα βλέπουμε τον πρωθυπουργό και τη συνοδεία του (πάνω από 50 άτομα) να φτάνουν στο σπίτι, υπό τους ήχους μουσικής, να ανεβαίνουν τα σκαλιά και στη συνέχεια να… συνωστίζονται στο σπίτι του βουλευτή.

Εικόνα

Μεταξύ (πολλών) άλλων στο φαγοπότι, που διήρκεσε μία ώρα παρευρέθηκαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης.

Μόλις, χθες, Παρασκευή η εκπρόσωπος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας Βάνα Παπαευαγγέλου έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου κάνοντας λόγο για “μυστικές” και “κρυφές” συναντήσεις πολιτών σε σπίτια, τις οποίες και θεώρησε εστίες μετάδοσης του ιού, αναδεικνύοντας τον ρόλο της ατομικής ευθύνης. Και σήμερα, η αποστολή που συνόδευσε τον πρωθυπουργό στην Ικαρία έδωσε το ακριβώς αντίθετο παράδειγμα με εικόνες συνωστισμού και παραβίασης των κανόνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του NEWS 24/7, στο σπίτι πραγματοποιούνταν ετοιμασίες ήδη από την Πέμπτη, για την υποδοχή του πρωθυπουργού.

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ικαρία, προκάλεσε από την αρχή αντιδράσεις, καθώς έγινε την ημέρα που επιβλήθηκε σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη το πρωτοφανές μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 18:00 το απόγευμα. Παράλληλα, δεκάδες άτομα συνόδευαν τον κ. Μητσοτάκη στην περιοδεία του σε ένα νησί που είναι μέχρι στιγμής υγειονομικά ασφαλές.

Ο πρωθυπουργός ανέβασε και φωτογραφίες στον λογαριασμό του στο Instagram από την επίσκεψη του σαββατοκύριακου στην Ικαρία και τους Φούρνους

Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Από το γεύμα στο μπαλκόνι του βουλευτή της Ν.Δ
Εικόνα
Από τις αντιδράσεις κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού

Σεραφείμ Κοτρώτσος