Στήριξη ΠΟΥ στην πρόταση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις πατέντες – Το τηλεφώνημα Τσίπρα με τον επικεφαλής του Οργανισμού

 Στήριξη ΠΟΥ στην πρόταση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις πατέντες – Το τηλεφώνημα Τσίπρα με τον επικεφαλής του Οργανισμού

Τη στήριξή του στην πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ για εξασφάλιση πατεντών και δημιουργία δεξαμενής πατεντών, για να υπάρξει μεγαλύτερη και ταχύτερη παραγωγή εμβολίων από όσο μεγαλύτερο αριθμό φαρμακοβιομηχανιών γίνεται, εξέφρασε ο επικεφαλής του ΠΟΥ Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα.

«Σας ευχαριστώ για ένα πολύ καλό τηλεφώνημα» ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο επικεφαλής του ΠΟΥ, απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα.

«Πρέπει να δράσουμε μαζί για να μοιραστούμε την τεχνογνωσία, να αυξήσουμε την παραγωγή εμβολίων και να διασφαλίσουμε ότι τα εμβόλια χορηγούνται πρώτα σε όλους τους εργαζομένους στον τομέα της υγείας και τους ευάλωτους πληθυσμούς σε όλες τις χώρες» υπογράμμισε.

Στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την ανησυχία του για την πορεία του εμβολιασμού και για το γεγονός ότι όλη η ανθρωπότητα κρέμεται από τα business plans μιας χούφτας εταιριών. Ο Αλέξης Τσίπρας με τον Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, μίλησαν για την ανάγκη η διεθνής κοινότητα να διαχειριστεί το εμβόλιο ως παγκόσμιο δημόσιο αγαθό.