Στον εισαγγελέα η Σοφία Μπεκατώρου – Καταθέτει για τον βιασμό της από παράγοντα της ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας

 Στον εισαγγελέα η Σοφία Μπεκατώρου – Καταθέτει για τον βιασμό της από παράγοντα της ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας

Προσήλθε στον εισαγγελέα η ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου, προκειμένου να καταθέσει, στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται με αφορμή την καταγγελία της ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από παράγοντα της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας.

Η ολυμπιονίκης καλείται να εισφέρει στη Δικαιοσύνη τα στοιχεία που έχει για το πρόσωπο που έχει, ήδη, κατονομάσει ως δράστη της επίθεσης σε βάρος της, αλλά και αν γνωρίζει και για άλλες περιπτώσεις.

H Σοφία Μπεκατώρου καταθέτει για τις αποκαλύψεις περί βιασμού της από παράγοντα της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας

Η ολυμπιονίκης, σε δήλωση της, μετά τις καταγγελίες της κάλεσε τα θύματα να σπάσουν τη σιωπή τους και να μιλήσουν από οποιονδήποτε χώρο κι αν βρίσκονται.

Την ίδια ώρα, ανοίγουν τα στόματα και πληθαίνουν οι καταγγελίες αθλητών και όχι μόνο ενώ γιγαντώνεται και το κίνημα συμπαράστασης στην Ολυμπιονίκη.

Αποκαλύψεις σε βάρος δύο πρώην πολιτικών

Η εξομολόγηση της Χρυσής Ολυμπιονίκη έφεραν αποκαλύψεις κι από άλλες αθλήτριες τις προηγούμενες μέρες κατά τις οποίες πλήθος «ανώνυμων» γυναικών καταγγέλλουν καταγγέλλουν σεξουαλικές παρενοχλήσεις και κακοποιήσεις σε άλλους χώρους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μέσω του χάσταγκ #ΜετηνΣοφία.

Χθες η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Ζέφη Δημαδάμα, έγραψε σε άρθρο της για τη σεξουαλική παρενόχληση που υπέστη από κομματικό στέλεχος της προοδευτικής παράταξης πριν 20 χρόνια σε ασανσέρ και η δημοσιογράφος, Ιωάννα Ηλιάδη, πριν 17 χρόνια από υφυπουργό.

Στον εισαγγελέα οι υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης στο ΑΠΘ

Μπαράζ αποκαλύψεων για διδάσκοντες δύο σχολών του Αριστοτέλειου Θεσσαλονίκης– της Φιλοσοφικής και του Γεωλογικού, που έφεραν εντολή για προκαταρκτική εξέταση στο πλαίσιο της οποίας θα εξεταστούν, εκτός από τα δημοσιεύματα, γραπτή αναφορά του πρύτανη του ΑΠΘ και αναρτήσεις πρώην φοιτητριών σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και παλαιότερες εσωτερικές έρευνες του ΑΠΘ που δεν κατέληξαν στην ποινική δικαιοσύνη. 

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος (ΣΕΓΕ) Λίνα Σαλταμπάση, απόφοιτη και η ίδια του τμήματος Γεωλογίας, είναι πάνω από 100 πλέον οι καταγγελίες θυμάτων σε βάρος καθηγητή της συγκεκριμένης σχολής.

Σχετικά Άρθρα