Μπεκατώρου “εκ βαθέων”: “Ήταν δύσκολη απόφαση να μιλήσω, υπήρχε ομερτά στον χώρο μας”- Η εξομολόγηση στο “Ενώπιος Ενωπίω” (vid)

 Μπεκατώρου “εκ βαθέων”: “Ήταν δύσκολη απόφαση να μιλήσω, υπήρχε ομερτά στον χώρο μας”- Η εξομολόγηση στο “Ενώπιος Ενωπίω” (vid)

Ο Νίκος Χατζηνικολάου υποδέχθηκε στο «Ενώπιος Ενωπίω» τη Σοφία Μπεκατώρου. Η σπουδαία Ολυμπιονίκης της Ιστιοπλοΐας αποκάλυψε νέες πτυχές από τη θλιβερή εμπειρία της από γνωστό παράγοντα του Αθλητισμού. Η λαμπρή πορεία, οι μεγάλες διακρίσεις, τα χρυσά μετάλλια και οι μνήμες από τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η Σοφία Μπεκατώρου μιλώντας για την καταγγελία που έκανε για σεξουαλική κακοποίηση, εξήγησε πως “ήταν μια δύσκολη απόφαση να μιλήσω, γιατί το τραύμα που είχα υποστεί ήταν τόσο βαθύ και είχα ουσιαστικά απωθήσει αυτό το συμβάν. Δεν μπορούσα καν να το σκέφτομαι. Υπήρχε μεγάλη ομερτά στον χώρο μας”.

Στην ερώτηση γιατί τώρα, που τίθεται συχνά στα social media, η Σοφία Μπεκατώρου τόνισε ότι δεν νιώθει υποχρεωμένη να απαντήσει σε κάποιους ανώνυμους. “Περιστατικά όπου το τραύμα είναι πολύ μεγάλο, καταγγέλλονται ή πολύ αργά ή ποτέ” σημείωσε. “Δεν μίλησα τότε γιατί πίστευα ότι θα με έβγαζαν ψεύτρα και θα το «έθαβαν»” συμπλήρωσε.

“Δεν ζήτησε ποτέ συγγνώμη”

«Προσπάθησε να αρνηθεί ότι ήταν βιασμός. Δεν ζήτησε ποτέ συγγνώμη. Εμένα με ενδιαφέρει να μην κάνει ξανά κακό σε κανέναν. Να αποτρέψω τέτοιου είδους συμπεριφορές», ανέφερε η Σοφία Μπετακώρου για τη συνάντηση που είχαν μετά το περιστατικό με τον καταγγελθέντα.

“Μίλησα στα παιδιά μου πριν κάνω την καταγγελία”

Η Ολυμπιονίκης της Ιστιοπλοΐας αναφέρθηκε στις στιγμές πριν κάνει δημόσια την καταγγελία για την σεξουαλική κακοποίηση που είχε υποστεί. Όπως περιέγραψε επέλεξε να μιλήσει πρώτα στα παιδιά της. “Συζήτησα με τα παιδιά μου πριν το καταγγείλω. Ο γιος μου βρίσκεται στην προεφηβεία, οπότε έχει κάποιες ανησυχίες στο θέμα το σεξουαλικό, αλλά έπρεπε να του εξηγήσω πως έχουν τα κακώς κείμενα, τι μπορεί να συμβεί και πως πρέπει να προσέχουμε. Να του εξηγήσω πως έχουμε το δικαίωμα να λέμε «όχι» και πρέπει να το φωνάζουμε” ανέφερε αρχικά η Σοφία Μπεκατώρου.

“Του εξήγησα ότι εφόσον εγώ έχω υποστεί αυτή τη βία δεν μπορώ να φοβάμαι να μιλήσω. Τόσα χρόνια φοβόμουν. Ήρθε η ώρα να μιλήσω για να σώσω άλλα παιδιά” συμπλήρωσε. “Η κόρη μου, κάποια στιγμή γύρισε και μου είπε «μαμά τώρα νιώθω ότι όταν μεγαλώσω δε θα φοβάμαι πια. Αυτό ήταν πολύ σημαντικό για μένα» κατέληξε η Σοφία Μπεκατώρου.

Πηγή: enikos.gr

Σχετικά Άρθρα