Αλλάζουμε Κανάλι

 Αλλάζουμε Κανάλι

Μια αποκάλυψη της κυρίας Μπεκατώρου προκάλεσε ένα μίνι τσουνάμι αποκαλύψεων σεξουαλικης εκμετάλλευσης που ναι μεν μένει να αποδειχθούν στο δικαστήριο (εάν τελικά καταλήξουν εκεί) αλλά που όλοι μας γνωρίζουμε: δυστυχώς, υπάρχουν αρκετοί διεστραμμένοι εγκληματίες ανάμεσα μας.

Tου Ανδρέα Ψυχάρη

Άμεσο αποτέλεσμα υπήρξε η αυτονόητη καταδίκη από την πλειοψηφία των πολιτών, από όπου είχε ο καθένας από εμάς πρόσβαση να ορθώσει την φωνή του. Φυσικα μαζί με αυτές τις φωνές υπήρξαν και οι φωνές των πολιτικών. Αυτο που όμως αναζητούν και απαιτούν οι πολίτες, και ιδιαίτερα οι γονείς, είναι ποιες θα είναι οι άμεσες πράξεις τις Πολιτείας για να μας προστατέψει από αυτά τα ανθρωπόμορφα τέρατα. Βάση αυτών θα κληθούμε και εμείς οι πολίτες να πράξουμε.

Με αφορμή την παραδοχή υθοποιου, η ΕΡΤ θα μπορούσε να αποτελέσει αιχμή του δόρατος. Μέχρι στιγμής, και διαχρονικά, η ΕΡΤ (δηλαδή η εκάστοτε κυβέρνηση) έχει αποτύχει να πείσει τον πολίτη για την χρησιμότητα χρηματοδότησης της από τις δικές μας τσέπες- εάν νομίζει κάποια κυβέρνηση ότι μπορεί να το πετύχει ας μετατρέψει το χαράτσι της ΕΡΤ σε εθελοντική εισφορά. Η ΕΡΤ (δηλαδή η κυβερνηση) λοιπόν ας σταματήσει να μεταδίδει οιανδήποτε εκπομπή, διαφήμιση που συμμετέχει ηθοποιός που τουλάχιστον παραδέχεται ότι προσπάθησε να εκμεταλλευτεί σεξουαλικα την θέση και την δύναμη του (όπως ο κ. Χαϊκαλης) για ευνόητους λόγους.

Οι καναλάρχες θα μπορούσαν να κάνουν το ίδιο. Οι επιχειρήσεις θα μπορούσαν να μην διαφημίζονται σε αντίστοιχες μεταδόσεις και εμείς οι πολίτες, απλά, να αλλάζουμε κανάλι.

Αρκετοί από εμάς είμαστε γονείς και ορισμένοι έχουμε κόρες. Δεν γνωρίζουμε εάν κάποιο ανθρωπόμορφο τέρας θα μας χτυπήσει την πόρτα. Ας κάνουμε ότι μπορούμε ώστε να επιδεικνύουμε την καταδίκη μας και για να τους σταματήσουμε.

Φυσικα δεν το σκέφτηκα μόνος μου. Το Netflix ήδη το έκανε με το House of Cards. Στην πολιτική δεν χρειάζεται να δημιουργούμε πάντα, πολλές φορές φτάνει και η αντιγραφή του ορθού.

Σχετικά Άρθρα