Reuters για Τουρκία: Επέκταση κυρώσεων σε άτομα και εταιρείες

 Reuters για Τουρκία: Επέκταση κυρώσεων σε άτομα και εταιρείες

Η Ευρωπαϊκή Ένωση φαίνεται να σκληραίνει τη στάση της απέναντι στην Τουρκία, μετά τις δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «ότι οποιουδήποτε είδους κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση εναντίον της Τουρκίας δεν πρόκειται να επηρεάσουν σημαντικά τη χώρα», σύμφωνα με το Reuters.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το προσχέδιο του κειμένου των συμπερασμάτων που συζητείται σήμερα, αναφέρει ότι «η Ε.Ε θα επιβάλει κυρώσεις σε περισσότερα άτομα και εταιρείες από την Τουρκία που εμπλέκονται στις γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο». 

Ερντογάν: Οι όποιες κυρώσεις δεν θα έχουν σοβαρό αντίκτυπο

Εφόσον καταλήξουν σε συμφωνία, η Ε.Ε. θα «προετοιμάσει πρόσθετες καταχωρίσεις» στη βάση του ήδη υπάρχοντος καταλόγου κυρώσεων και «εάν χρειαστεί θα επεκταθεί» το πεδίο εφαρμογής, σύμφωνα με το προσχέδιο δήλωσης.

Οι ηγέτες της Ε.Ε. θα εξετάσουν περισσότερες επιλογές για επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία τον Μάρτιο, αν δεν υπάρξει πρόοδος και η χώρα του Ερντογάν συνεχίσει τις προκλητικές ενέργειες στη Μεσόγειο με τη διεξαγωγή σεισμικών ερευνών εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και της κυπριακής ΑΟΖ.

Σχετικά Άρθρα