Ηχηρή διαφοροποίηση Παπανδρέου-Καστανίδη – Εισηγήσεις σκληρών για διαγραφή τους

 Ηχηρή διαφοροποίηση Παπανδρέου-Καστανίδη – Εισηγήσεις σκληρών για διαγραφή τους

Ο Γιώργος Παπαδόπουλος και ο Χάρης Καστανίδης απείχαν από την ψηφοφορία στη Βουλή για το νομοσχέδιο που αφορά στις διαδηλώσεις. 

Σύμφωνα με το ethnos.gr υπάρχουν εισηγήσεις προς τη Φώφη Γεννηματά για διαγραφή των δύο ιστορικών στελεχών!Η Φώφη Γεννηματά συγκαλεί αύριο στις 2:00 την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΙΝΑΛ μετά την διαφοροποίηση του Γ.Παππανδρέου και του Χάρη Καστανίση που απείχαν απο την ψηφοφορία για τις διαδηλώσεις…

Νωρίτερα, με μια δυναμική ομιλία ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου “έσπασε” την “γραμμή” της Φώφης Γεννηματά και διαφοροποιήθηκε ηχηρά.

Μιλώντας στη Βουλή ο κ. Παπανδρέου κάλεσε την κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο τη στιγμή που η Φώφη Γεννηματά είχε πει ότι το ΚΙΝΑΛ θα το υπερψηφίσει επί τις αρχής.

«Το νομοσχέδιο περιόριζε και περιορίζει το δικαίωμα στις συναθροίσεις. Δυναμιτίζει το κλίμα, οδηγεί σε διχαστικές αντιπαραθέσεις. Υπήρξαν αντιδράσεις από φορείς εργαζομένων. Παρά τη διάθεση Γεννηματά να επιδιώξει εποικοδομητική στάση, το νομοσχέδιο παραμένει αντιδημοκρατικό. Το δικαίωμα της συνάθροισης είναι βασικό κάθε δημοκρατικού πολιτεύματος» είπε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Ο κ. Παπανδρέου έστρεψε τα βέλη του και προς τον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι εκείνη την περίοδο «έκλεινε το μάτι στη βία». Ωστόσο είπε ότι «αν ίσχυε ο νόμος επί Μαρφίν θα ήταν υπαίτια τα κόμματα: ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΟΣ Χρυσή Αυγή, σκεφτείτε το».

Για να καταλήξει απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση: «Σας καλώ να σκεφτείτε ξανά το όλο θέμα έστω την ύστατη στιγμή σας προτρέπω να αποσύρετε το ν/ς να υπάρξει διάλογος σε βάθος με τα κόμματα».

Ηχηρή διαφοροποίηση και από Καστανίδη με την ομιλία του στη Βουλή.

Σχετικά Άρθρα