Ντ. Μπακογιάννη: Ο Ερντογάν αναζητά στηρίγματα με την τουρκική λογική του παζαριού

 Ντ. Μπακογιάννη: Ο Ερντογάν αναζητά στηρίγματα με την τουρκική λογική του παζαριού

Την άποψη ότι ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν είναι σήμερα πολλαπλά πιεσμένος και αναζητά στηρίγματα με την τουρκική λογική του παζαριού, εξέφρασε σήμερα από τα Χανιά, η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη.

Η κ. Μπακογιάννη, μετά το τέλος σύσκεψης για θέματα του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, κλήθηκε να σχολιάσει την στάση της Τουρκίας, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Ο Ερντογάν είναι πάρα πολύ πιεσμένος αυτό τον καιρό. Πολλαπλώς πιεσμένος. Πιεσμένος ανάμεσα στις μεγάλες δυνάμεις, δηλαδή Ηνωμένες Πολιτείες και Ρωσία. Πιεσμένος και από πλευράς οικονομικής κατάστασης μέσα στην Τουρκία. Αναζητά, λοιπόν, αυτή την στιγμή στηρίγματα. Κατά την άποψή μου θα στραφεί προς την Ευρώπη και κάνει τη γνωστή τουρκική λογική του παζαριού. Έχει να κάνει με μία νέα πραγματικότητα. Και η νέα πραγματικότητα είναι ότι η Ευρώπη ενωμένη στάθηκε στο πλευρό της Ελλάδας. Στο μεταναστευτικό, στην ιστορία του Έβρου. Στάθηκε στο πλευρό της Ελλάδος στα θέματα της οικονομίας σε μια πάρα πολύ δύσκολη στιγμή, που θα ήθελε πολύ να είχε την δική μας δυνατότητα χρηματοδότησης που εκείνος δεν έχει.

Κατόπιν τούτου υπάρχουν λεονταρισμοί. Για το θέμα της Αγίας Σοφιάς για παράδειγμα, δεν έχει να κάνει με την Ελλάδα ο κ. Ερντογάν. Έχει να κάνει με την UNESCO. Η UNESCO έχει κηρύξει μνημείο την Αγιά Σοφιά και ως μνημείο της UNESCO αντιμετωπίζεται παγκοσμίως. Άρα, ας κάνει καλά με την παγκόσμια κοινότητα».

Σχετικά Άρθρα