Τα “σπάει” το όνομα του νέου ακροδεξιού μορφώματος Κασιδιάρη με slang συνειρμούς – “Έλληνες ΓΤΠ”

 Τα “σπάει” το όνομα του νέου ακροδεξιού μορφώματος Κασιδιάρη με slang συνειρμούς – “Έλληνες ΓΤΠ”

«Έλληνες Για την Πατρίδα», ονόμασε το νέο μόρφωμά του ο Ηλίας Κασιδιάρης, προκαλώντας γέλια σε όσους σκέφτηκαν ότι το ακρωνύμιο του μορφώματος θα είναι το “Έλληνες ΓΤΠ”, προκαλώντας συνειρμούς με το slang.

«ΕΛΛΗΝΕΣ για την Πατρίδα είναι το όνομα του νέου μας Κινήματος και με αυτό το όνομα θα ελευθερώσουμε την Πατρίδα μας! Έμβλημά μας ο αιώνιος Έλλην που μάχεται για την ελευθερία. Που αμύνεται υπέρ ιερών και οσίων. Για να παραδώσει την Πατρίδα μεγαλύτερη και ισχυρότερη απ’ ότι την παρέλαβε», αναφέρει στην ανακοίνωσή του.

Πρόκειται για μια κλασσική λεπενική εκδοχή του προγράμματος της Χρυσής Αυγής, από την οποία ο Ηλίας Κασιδιάρης αποχώρησε όταν κατάλαβε ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν είχε καμία διάθεση να του παραδώσει τον «θρόνο» του Αρχηγού της ναζιστικής οργάνωσης.

Έλληνες ΓΤΠ, λοιπόν, των οποίων η ιδεολογία αποτελεί -όπως λέει- μια αναμόχλευση σπουδαίων διανοητών, που όμως δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους: «οι Ιδέες μας βαθιά ελληνικές, υψιπετείς και διαχρονικές. Συνταιριάζουν αιώνια διδάγματα από τους Νόμους του Λυκούργου και την Πολιτεία του Πλάτωνος μέχρι την σκέψη του Ίωνος Δραγούμη και τους στίχους του Κωστή Παλαμά», αναφέρει συγκεκριμένα.