Πρόκληση Ερντογάν: Θα διαβαστεί η προσευχή για την Άλωση στην Αγία Σοφία – Έστησαν ομοίωμα τείχους για… φιέστα (εικόνα)

 Πρόκληση Ερντογάν: Θα διαβαστεί η προσευχή για την Άλωση στην Αγία Σοφία – Έστησαν ομοίωμα τείχους για… φιέστα (εικόνα)

Σε άλλη μία προκλητική δήλωση προχώρησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος δήλωσε ότι «αύριο στην Αγία Σοφία θα διαβαστεί προσευχή για την Άλωση και θα γίνει προσκύνημα». Την ίδια ώρα, φιέστα μπροστά στον ναό στήνει η τουρκική κυβέρνηση με αφορμή την επέτειο της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε o Toύρκος Πρόεδρος «στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Άλωσης της Κωνσταντινούπολης που διοργανώνονται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού μας, οι προσευχές θα διαβαστούν στην Αγία Σοφία».

Νωρίτερα, πάντως, ο Διευθυντής Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας, Αλί Ερμπάς, είχε δηλώσει πως δεν θα πραγματοποιήσει την αυριανή μουσουλμανική προσευχή στην πλατεία του Σουλταναχμέτ ανάμεσα από την Αγία Σοφία και το Μπλέ Τζαμί (Τέμενος Σουλταναχμέτ), αλλά στο τέμενος Φάτιχ στην Κωνσταντινούπολη.

Κάνουν… φιέστα για την Άλωση

Η κρατική τηλεόραση της Τουρκίας( ΤRT) έστησε ένα ομοίωμα τείχους ακριβώς έξω από τον χώρο του Μουσείου της Αγίας Σοφίας και το βράδυ της Παρασκευής αναμένεται να γίνει ένα τηλεοπτικό σόου αναπαράστασης της 29ης Μαϊου του 1453.

Πάντως στην περιοχή αυτή δεν θα υπάρχει κοινό λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί λόγω του κορωνοϊού, ωστόσο όλη η Τουρκία θα παρακολουθήσει το τηλεοπτικό σόου με τα τείχη της Πόλης να πέφτουν με φόντο την Αγία Σοφία.

Σχετικά Άρθρα