Κυβερνητική αντεπίθεση με κενά: “Μαξιλάρι” άφησε και ο Σαμάρας στον Τσίπρα

 Κυβερνητική αντεπίθεση με κενά: “Μαξιλάρι” άφησε και ο Σαμάρας στον Τσίπρα

Αλλάζει γραμμή άμυνας το Υπουργείο Οικονομικών αναφορικά με το «μαξιλάρι» -και αυτό φαίνεται από τις συνεντεύξεις που παραχωρούν σε εφημερίδες ο Χρ. Σταϊκούρας και ο Θ. Σκυλακάκης. Ναι, παραλάβαμε «μαξιλάρι», αλλά «μαξιλάρι» άφησε και ο Σαμαράς στον Τσίπρα, υποστηρίζει η ηγεσία της οδού Νίκης.

Και με τα λόγια τους, «στο ‘ταμείο’ της χώρας υπήρχαν, στο τέλος του 2014, συνολικά ταμειακά διαθέσιμα ύψους 16 δισ. ευρώ, η συνολική ‘δημόσια περιουσία’, μαζί με την αποτίμηση της συμμετοχής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στις συστημικές τράπεζες, ήταν περίπου στα 27 δισ. ευρώ», αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών στο «Φιλελεύθερο» και τον Θανάση Παπαδή.

Την ίδια ώρα ο Θόδωρος Σκυλακάκης στην ‘Real News’ και τον Γιώργο Σιαδήμα, τα λέει κάπως διαφορετικά: «Εκτός από διαθέσιμα του κράτους και των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης (…) παρέλαβε (σ.σ. η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ) και ένα πρόσθετο πολύ μεγάλο ‘ταμείο’ –μετοχές τραπεζών που ανήκαν στο κράτος και ομόλογα που βρίσκονταν στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Μιλάμε για πάνω από 24 δισ. στις αρχές του 2015».

Είναι προφανές ότι τα νούμερα δεν συμπίπτουν, και επειδή τα δισ. δεν είναι …ρώγες, και επειδή ο Ευκλείδης Τσακαλώτος εκτός από σχετική ερώτηση έχει κάνει και αίτημα κατάθεσης εγγράφων,  μήπως να συνεννοηθούν εκεί στην οδό Νίκης και να μας πουν;

Ν. Παπ.

Σχετικά Άρθρα