“Πυρετός” στο Μαξίμου για την επίσκεψη Τσίπρα στη ΔΕΘ – Επιχειρούν να προβλέψουν κινήσεις, ετοιμάζουν απαντήσεις

 “Πυρετός” στο Μαξίμου για την επίσκεψη Τσίπρα στη ΔΕΘ – Επιχειρούν να προβλέψουν κινήσεις, ετοιμάζουν απαντήσεις

Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε υπόψη των πολιτών ένα συνολικό οικονομικό πακέτο αλλά και τα πολιτικά διακυβεύματα του στο τρίπτυχο καμία συναίνεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, ανακοπή της χαλαρής δεξιάς ψήφου και επαναφορά των αναμνήσεων του αντιΣΥΡΙΖΑ μετώπου.

Της Στεφανίας Μουρελάτου

Το Σαββατοκύριακο που μόλις ξεκίνησε ανήκει στον Αλέξη Τσίπρα και τα ραντάρ του Μαξίμου είναι σε ετοιμότητα προσπαθώντας να προβλέψουν τις κινήσεις του στη ΔΕΘ και έχοντας προετοιμάσει τις απαντήσεις της κυβέρνησης.

  • Στενοί συνομιλητές του πρωθυπουργού εκτιμούσαν ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα επιχειρήσει να βάλει τις βάσεις της προοδευτικής διακυβέρνησης που ευαγγελίζεται. Όμως όπως προσέθεταν οι ίδιες πηγές “ακόμη και αν περιγράψει ότι επιθυμεί με όρους ισότητας μια πολιτική συμμαχία με άλλα κόμματα όπως για παράδειγμα το Κίνημα Αλλαγής, δύσκολα θα αποφύγει την καχυποψία τους ότι πολιτικά στο τέλος θα τους καπελωσει”.

Περιμένουν από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ανεβάσει τους τόνους για τη νεολαία, το νέο νομοσχέδιο για την παιδεία, για τις πυρκαγιές, για τα οικονομικά της ΝΔ και τα δάνεια της, για τα εργασιακά και τις νέες επικουρικές συντάξεις προκειμένου να βάλει την αντίστιξη στο πρόσημο των πολιτικών μεταξύ των δυο κομμάτων.

  • Κυβερνητικές πηγές παρατηρούσαν ότι αν ο κ. Τσίπρας μπει σε μια διαδικασία πλειοδοσίας φοροελαφρύνσεων προς την μεσαία τάξη, θα έρθει αντιμέτωπος με τον εαυτό του και την ανακολουθία του ως πρωθυπουργός σε σχέση με την υλοποίηση του γνωστού προγράμματος της Θεσσαλονίκης το 2015.

Δηλαδή υπονοούν ότι δεν έχει επουλωθεί η καχυποψία της μεσαίας τάξης απέναντι του. Το δε αίτημα πρόωρων εκλογών, στην κυβέρνηση εκτιμούν ότι ακόμη και αν διατυπωθεί από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ από το βήμα της ΔΕΘ, θα έχει χάσει τα στοιχεία του πολιτικού αιφνιδιασμού δεδομένου ότι του είχε πετάξει το βήμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης επτά ημέρες νωρίτερα.

Σχετικά Άρθρα