Εργατικοί: Η κυβέρνηση Τζόνσον πρέπει να λογοδοτήσει για την αντιμετώπιση της πανδημίας

 Εργατικοί: Η κυβέρνηση Τζόνσον πρέπει να λογοδοτήσει για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος της Βρετανίας έλαβε σήμερα το βάπτισμα του πυρός ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Βουλή των Κοινοτήτων, καταλογίζοντας στην κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον “βραδύτητα” στην αντιμετώπιση της επιδημίας του κοροναϊού, αλλά διατηρώντας μετρημένους τόνους σε σχέση με τον προκάτοχό του Τζέρεμι Κόρμπιν.

Υιοθετώντας μία εποικοδομητική αντιπολιτευτική στάση “σε αυτήν την περίοδο της πρωτοφανούς κρίσης”, ο Κιρ Στάρμερ δήλωσε ότι θέλει την νίκη της κυβέρνησης απέναντι στον κοροναϊό, αντιμετωπίζοντας κατά την διάρκεια της εβδομαδιαίας συνεδρίασης των ερωτήσεων προς την κυβέρνηση τον υπουργό Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ, ο οποίος εκτελεί χρέη πρωθυπουργού, του Μπόρις Τζόνσον απουσιάζοντος, αφού βρίσκεται σε ανάρρωση από την Covid-19.

“Ομως οφείλουμε επίσης να έχουμε το θάρρος να αντιταχθούμε στην κυβέρνηση στα σημεία που θεωρούμε ότι έχει άδικο”, προειδοποίησε.

“Υπάρχει μία χρονική απόσταση ανάμεσα στις υποσχέσεις και την τήρησή τους. Διαπιστώνουμε ότι διαφαίνεται μία τάση: υπήρξαμε βραδείς να δώσουμε εντολή για τα περιοριστικά μέτρα, βραδείς στους διαγνωστικούς ελέγχους και τώρα είμαστε βραδείς να αποδεχθούμε τις προτάσεις των βρετανικών επιχειρήσεων” για την παραγωγή του ιατρικού υλικού από τις ελλείψεις του οποίου υποφέρει το υγειονομικό προσωπικό.

Ο Κιρ Στάρμερ ανήκε στους 50 βουλευτές που είχαν άδεια φυσικής παρουσίας στην αίθουσα της Βουλής των Κοινοτήτων, την ώρα που 120 βουλευτές λάμβαναν μέρος στην συνεδρίαση εξ αποστάσεως μέσω τηλεδιάσκεψης.

Οι βρετανοί υπουργοί πρέπει να λογοδοτήσουν για τα λάθη τους στην αντιμετώπιση της επιδημίας του κοροναϊού, αλλά η προτεραιότητα πρέπει να είναι να επιληφθούν τώρα των επειγόντων προβλημάτων, δήλωσε εκπρόσωπος του ηγέτη του Εργατικού Κόμματος.

“Ο Κιρ είπε ότι πιστεύει πως έχουν γίνει σοβαρά λάθη…και ότι οι υπουργοί πρέπει να λογοδοτήσουν για τα λάθη αυτά”, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπός του.

Ομως, “η προτεραιότητα τώρα πρέπει να είναι πώς η κυβέρνηση θα διορθώσει τα λάθη που κάνει, αυξάνοντας τα διαγνωστικά τεστ, αυξάνοντας την τροφοδοσία του υγειονομικού προσωπικού με προστατευτικό εξοπλισμό και ακούγοντας τις ανησυχίες που εγείρει ο τομές της κοινωνικής πρόνοιας”.

Σχετικά Άρθρα