Κατρούγκαλος: Πρωτοφανής εκστρατεία αγιοποίησης του πρωθυπουργού

 Κατρούγκαλος: Πρωτοφανής εκστρατεία αγιοποίησης του πρωθυπουργού

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για απόκρυψη της κατάστασης από την πανδημία στις χώρες της Βαλκανικής και αναφορές μόνο στις χώρες που υπάρχουν εκατόμβες νεκρών με απώτερο σκοπό να συντηρηθεί “η κατάσταση αγιοποίησης του Πρωθυπουργού”, έκανε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος, στην συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Ο Γ. Κατρούγκαλος μάλιστα έκανε λόγο για “πρωτοφανή εκστρατεία αγιοποίησης του πρωθυπουργού, καθώς ακόμα και σοβαροί δημοσιογράφοι κάνουν χαρακτηρισμούς όπως αιλουροειδές και νέος Μωϋσής”.

Ο ίδιος επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση λέγοντας ότι στις βαλκανικές χώρες το ποσοστό κρουσμάτων και θανάτων είναι χαμηλότερο και το γεγονός αυτό αποκρύπτεται.

“Γιατί δεν γίνεται ενημέρωση; Ακριβώς για να συντηρηθεί η κατάσταση της αγιοποίησης. Την ίδια στιγμή προχωράτε στο πρόγραμμα ενημέρωσης χωρίς διαφάνεια και χωρίς κριτήρια”.

Για κατάσταση “χειραγώγησης” που πλήττει την δημοκρατία αναφέρθηκε νωρίτερα και ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης σημειώνοντας ότι είναι “ανατριχιαστική η εικόνα χειραγώγηση και προβολής μόνο του κυβερνητικού αφηγήματος από τα ΜΜΕ. Θέμα δημοκρατίας η επιστροφή στον πλουραλισμό και την πολυφωνία”.

Σχετικά Άρθρα