Ελ. Βενιζέλος: 100 επιβάτες από τη Βρετανία πέρασαν την καραντίνα του αεροδρομίου

 Ελ. Βενιζέλος: 100 επιβάτες από τη Βρετανία πέρασαν την καραντίνα του αεροδρομίου

Πτήση αεροπορικής εταιρείας low cost, με 100 επιβάτες από Βρετανία – ανάμεσά τους και αρκετοί Έλληνες – έφθασε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και σύμφωνα με καταγγελία, δεν τηρήθηκε ο κανονισμός που εφαρμόζεται στο πλαίσιο των μέτρων αποτροπής εξάπλωσης του κοροναϊού.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ στην εκπομπή «Εκτός Γραμμής» στον Alpha, με τον Τάκη Χατζή και τη Λίδα Μπόλα, στη συγκεκριμένη πτήση οι επιβάτες συμπλήρωσαν το ειδικό έντυπο το οποίο περιλαμβάνει στοιχεία ταυτότητας, πτήσης, λόγους ταξιδιού, αλλά κυρίως τηλέφωνα και τόπο διαμονής. Σύμφωνα με τον νέο κανονισμό, στη συνέχεια έπρεπε να παραδώσουν τα έντυπα, προκειμένου να να λάβουν ένα άλλο με οδηγίες για τις ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβούν στη διάρκεια της 14ημερης υποχρεωτικής καραντίνας τους.

Αλλά μάταια… Κανείς δεν τους ζήτησε τα έγγραφα! Όπως καταγγέλλει νεαρή επιβάτιδα της πτήσης, ενώ συμπλήρωσαν τα έντυπα, κανείς δεν τα παρέλαβε! Όταν κάποιοι επιβάτες ρώτησαν πού πρέπει να τα παραδώσουν, δεν έλαβαν απάντηση. Το ίδιο συνέβη και κατά τον έλεγχο των διαβατηρίων, όπου οι εργαζόμενοι εκεί τους είπαν ότι δεν έχουν λάβει σχετική ενημέρωση.

Αποτέλεσμα, οι συγκεκριμένοι 100 επιβάτες να κυκλοφορούν ανάμεσά μας, ενώ θα έπρεπε να βρίσκονται σε καραντίνα. Μάλιστα, προέρχονται από μία χώρα, τη Βρετανία, όπου η κυβέρνηση δεν έχει λάβει σοβαρά μέτρα προστασίας και είναι υπέρμαχος της θεωρίας «ανοσία της αγέλης».

Πηγή: newpost.gr

Σχετικά Άρθρα