Ιταλίδα νοσοκόμα συγκλονίζει – Η ανάρτηση που έγινε viral στα social media (pic)

 Ιταλίδα νοσοκόμα συγκλονίζει – Η ανάρτηση που έγινε viral στα social media (pic)

Μια Ιταλίδα νοσοκόμα έγινε viral με μια συγκλονιστική, viral ανάρτηση στο Facebook, όπου εξομολογείται ότι λύγισε και δάκρυσε.

Η Ιταλίδα νοσοκόμα Έρικα Μπαρτολίνι, η οποία σύμφωνα με τη σελίδα της στο Facebook ζει στο Πέζαρο, έκανε μια ανάρτηση στο προφίλ της, που έγινε viral. Μέχρι στιγμής έχει πάνω από 20.000 αντιδράσεις.

Στην ανάρτησή της λέει:

«Σήμερα έκλαψα κι εγώ δεν κλαίω ποτέ. Όποιος με ξέρει, ξέρει τον χαρακτήρα μου, ξέρει ότι είμαι μια γυναίκα που σπάνια λυγίζει…

Σήμερα λύγισα και δεν το έκανα για την κατάσταση που ζούμε, δεν το έκανα για το αίσθημα πνιγμού που σου δίνει το να φοράς για μια ολόκληρη βάρδια τη φόρμα προστασίας που προστατεύουν από έναν εχθρό αόρατο, αλλά παρόντα.

Δεν λύγισα για τη δίψα, δεν λύγισα για τη μάσκα στο πρόσωπο που άφησε ένα σημάδι που φεύγει, αλλά πονάει.

Δεν λύγισα στη σκέψη ότι όλοι στον χώρο που βρίσκομαι -off-limits για τον οποιονδήποτε πέρα από εμάς της εντατικής θεραπείας- έχουν τον ιό και νοσούν…

Δεν λύγισα στη σκέψη ότι τα υλικά ατομικής προστασίας τελειώνουν.

Έκλαψα όταν απάντησα στο τηλέφωνο, όταν είπα “εμπρός” και στην άλλη άκρη της γραμμής ήταν οι συγγενείς όσων νοσηλεύονται λόγω κορωνοϊού, που δεν μπορούν να μιλήσουν, δεν μπορούν αναπνεύσουν. Στην άλλη άκρη της γραμμής υπήρχαν γιοι και κόρες που δεν επιτρέπεται να δουν τους γονείς τους. Μπορούν μόνο να τηλεφωνήσουν για να ρωτήσουν πώς πάνε. Μπορούν να προσευχηθούν -και το κάνουν.

Μου είπαν ευχαριστώ για όσα κάνουμε… Ως κόρη με γονείς κι εγώ, ένιωσα ένα σφίξιμο που δύσκολα θα ξεχάσω.

Εκεί έκλαψα, έκλεψα για αυτά τα παιδιά στο τηλέφωνο, γιατί αυτό που ζουν διάφορες οικογένειες μπορεί να συμβούν και σε εμένα, σε εμάς.

Μου λείπουν ο μπαμπάς και η μαμά μου, που δεν έχω δει εδώ και μέρες. Και αν έχω τον ιό και τους τον μεταφέρω; Τους πήρα τηλέφωνο και τους είπα “σας αγαπάω” (με ένα τηλέφωνο δεν θέτεις σε κίνδυνο κανέναν)».

Σχετικά Άρθρα