Στην προανακριτική ο Τζανακόπουλος

 Στην προανακριτική ο Τζανακόπουλος

Με πυρά στη διαδικασία που ακολουθείται ξεκίνησε την κατάθεση του στην προανακριτική επιτροπή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ειδικότερα σημείωσε πως η παρουσία του δεν αποτελεί με οποιοδήποτε τρόπο κίνηση νομιμοποίησης της Επιτροπής, αλλά αντίθετα στοχεύει ” να αναδείξει ακριβώς την παράνομη, αντικοινοβουλευτική και αντισυνταγματική λειτουργία της”.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος προσέθεσε- σύμφωνα με πληροφορίες – πως “η παρανομία δεν αφορά απλώς και μόνο την εξαίρεση του Παύλου Πολάκη και τη δική μου εξαίρεση, που είναι κοινοβουλευτικά πρωτοφανής, καταφανώς αντισυνταγματική και θεσμικά απαράδεκτη για μια κοινοβουλευτική Δημοκρατία. Αφορά κυρίως τις μεθοδεύσεις της πλειοψηφίας της Επιτροπής ώστε να υπάρξει ευθεία παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης στην διενεργούμενη έρευνα για την υπόθεση Novartis, εκφοβισμός των προστατευόμενων μαρτύρων, κατασυκοφάντηση δικαστικών λειτουργών με ένα και μόνο στόχο: τη συγκάλυψη του σκανδάλου Novartis και την προστασία πολιτικών προσώπων που εμπλέκονται σε αυτό”.

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ σημείωναν πως ο Δημήτρης Τζανακόπουλος επέλεξε να καθίσει με τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης και όχι στη θέση που κάθονται οι μάρτυρες που καταθέτουν στην προανακριτική.

Σχετικά Άρθρα