Τζανακόπουλος: Η Νέα Δημοκρατία και ο κ. Μητσοτάκης έχουν φτιάξει το πτωχευτικό και τον Ηρακλή, που είναι το πλαίσιο για το οποίο ξεπουλιούνται τα δάνεια σήμερα

 Τζανακόπουλος: Η Νέα Δημοκρατία και ο κ. Μητσοτάκης έχουν φτιάξει το πτωχευτικό και τον Ηρακλή, που είναι το πλαίσιο για το οποίο ξεπουλιούνται τα δάνεια σήμερα

«Ο κύριος Μητσοτάκης πραγματικά είναι σε πανικό, το πολιτικό του αδιέξοδο κάθε μέρα που περνάει, μεγαλώνει και βρίσκει τρόπους να ξεφύγει από την ουσιαστική πολιτική και προγραμματική αντιπαράθεση, η οποία πρέπει να γίνει ενόψει των εκλογών», δήλωσε σε συνέντευξή του ο Βουλευτής Α΄ Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Δημήτρης Τζανακόπουλος στον τηλεοπτικό σταθμό Action 24.

Και συνέχισε: «Είναι μάλλον παράλογο, παράδοξο και τελείως αντικοινοβουλευτικό να μην έχει ανακοινωθεί η ημερομηνία των εκλογών. Το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός από το Σύνταγμα έχει τη δυνατότητα να διαλύσει τη Βουλή πριν από το πέρας της τετραετίας, με την επίκληση εθνικού λόγου, δε σημαίνει ότι μπορεί να κάνει εκλογές όποτε του κατεβαίνει. Η ρύθμιση του Συντάγματος που του δίνει τη δυνατότητα να διαλύει τη Βουλή για εθνικό λόγο, δεν είναι εργαλείο στα χέρια του για να μπορεί να κάνει αιφνιδιασμούς, μικροσχεδιασμούς, μικροπολιτικές μετρήσεις και διαβαθμίσεις για το πότε, πώς και με ποιο τρόπο ο ίδιος θα βολεύεται καλύτερα να γίνουν οι εκλογές. Αυτό δεν είναι κοινοβουλευτική, σοβαρή, δημοκρατική λειτουργία. Αλλά βέβαια από τον κύριο Μητσοτάκη δεν περίμενε κανείς κάτι διαφορετικό. Δεν έχει δείξει κάποια ιδιαίτερη ευαισθησία σε ότι αφορά αν θέλετε τη θεσμική ακεραιότητα του ελληνικού κράτους καθ όλη τη διάρκεια της θητείας του και γι` αυτό μιλάμε και για καθεστώς. Είναι άλλο ένα δείγμα της λειτουργίας αυτού του καθεστώτος».

Μάλιστα επεσήμανε: «Ο κύριος Μητσοτάκης αναφέρει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αμφισβητήσει το αποτέλεσμα των εκλογών και πάνω στη δήλωση του κυρίου Μητσοτάκη μας εγκαλεί ο κύριος Καραγκούνης και η Νέα Δημοκρατία ότι εμείς θα αμφισβητήσουμε το αποτέλεσμα των εκλογών, ενώ ποτέ δεν έχουμε πει κάτι τέτοιο. Πρόκειται για τον απόλυτο παραλογισμό, για το απόλυτο παράδοξο».

Σχετικά με το ζήτημα των συνεργασιών, υπογράμμισε: «Ένα πράγμα είναι η πολιτική σεναριολογία που αφορά ενδεχόμενες συνεργασίες. Εδώ και τέσσερα χρόνια που βρισκόμαστε στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τονίζουμε την ανάγκη μιας προοδευτικής δημοκρατικής κυβέρνησης. Ο Αλέξης Τσίπρας έχει δηλώσει σαφώς, ότι η κρίσιμη μεταβλητή για να μπορέσει αυτή η κυβέρνηση να διαμορφωθε,ί είναι η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές. Χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα δεν υπάρχει προοδευτική διακυβέρνηση».

Ο βουλευτής επεσήμανε ακολούθως ότι «πέρα λοιπόν από την πολιτική σεναριολογία, υπάρχει και η πολιτική ουσία των πραγμάτων. Υπάρχουν τα πολιτικά προγράμματα. Η χώρα περνάει δύσκολα, οι πολίτες περνάνε δύσκολα και σε αυτή την προεκλογική περίοδο, πέρα από τα σενάρια, θα πρέπει να συζητήσουμε συγκεκριμένα για τους πλειστηριασμούς, για την ακρίβεια που αυτή τη στιγμή στα τρόφιμα βρισκόμαστε στο 15-20% πάνω από όλες τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την εκτόξευση του ιδιωτικού χρέους, για τους καλλιτέχνες στους οποίους η κυβέρνηση επιτίθεται εδώ και τρία χρόνια διαρκώς, για τους εκπαιδευτικούς, για τους συνταξιούχους τους οποίους η κυβέρνηση κοροϊδεύει και τους κόβει 300 ευρώ τώρα ως προεκλογικό επίδομα, ενώ τους έχει στερήσει 7 δισεκατομμύρια μετά την κατάργηση της 13ης σύνταξης».

Στη συνέχεια τόνισε ότι «το βασικό μήνυμα είναι, ότι για να υπάρξει προοδευτική διακυβέρνηση το κρίσιμο είναι η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ. Η μη πρωτιά θα είναι μια πολιτική ήττα και θα είναι αποτυχία για τη χώρα, διότι θα ξανά έχει πρωθυπουργό τον κ. Μητσοτάκη».

Σχολιάζοντας τις τοποθετήσεις του κ. Καραγκούνη για τους πλειστηριασμούς ανέφερε ότι «υπάρχει 40 δις αύξηση του ιδιωτικού χρέους και κανένα νομικό πλαίσιο προστασίας πρώτης κατοικίας. Ο πτωχευτικός νόμος που ψήφισε η Νέα Δημοκρατία, άνοιξε πόρτες για τους μαζικούς πλειστηριασμούς. Το σχέδιο Ηρακλής για τις εγγυήσεις του ελληνικού Δημοσίου για την κάλυψη των κόκκινων δανείων, είναι αυτό που έχει συνδέσει αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση με το νόμο του 2003, για να μπορούν τα funds ελεύθερα και χωρίς κανένα εμπόδιο να ξεπουλάνε τα σπίτια του κόσμου».

Κλείνοντας τη συνέντευξη κατέληξε: «Η Νέα Δημοκρατία και ο κύριος Μητσοτάκης έχουν φτιάξει το πτωχευτικό και τον Ηρακλή, που είναι το πλαίσιο για το οποίο ξεπουλιούνται τα δάνεια σήμερα».