Ιταλία: Σε καραντίνα η χώρα λόγω του κοροναϊού

 Ιταλία: Σε καραντίνα η χώρα λόγω του κοροναϊού

Η μετακίνηση του πληθυσμού θα περιοριστεί σε όλη την χώρα, τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός δήλωσε πως όλη η Ιταλία θα αποτελέσει “Κόκκινη Ζώνη” και ότι η Ρώμη υιοθετεί ακόμη σκληρότερα μέτρα για την καταπολέμηση του φονικού ιού.

Η μετακίνηση του πληθυσμού θα περιοριστεί σε όλη την χώρα, υπογράμμισε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός δήλωσε ότι τα μέτρα περιορισμού, για την αντιμετώπιση του κοροναϊού που ισχύουν στην Λομβαρδία, στο Βένετο και στην Εμίλια Ρομάνια, στο εξής θα εφαρμόζονται σε όλη την χώρα. «Είμαστε υποχρεωμένοι να επιβάλουμε θυσίες σε όλους τους πολίτες. Το μέτρο αυτό ονομάζεται “εγώ μένω σπίτι”», πρόσθεσε.

«Είναι η στιγμή της ευθύνης, θα πρέπει να αποφεύγονται οι μετακινήσεις πολιτών σε όλη την χώρα, εκτός αν υπάρχουν λόγοι υγείας, επαγγελματικές ανάγκες που πρέπει να αποδεικνύονται και άλλες έκτακτες ανάγκες» , είπε ο Τζουζέπε Κόντε. Τα νέα μέτρα θα μπουν σε ισχύ από αύριο.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, παράλληλα, τόνισε: «Πρέπει να παρέμβουμε για να προστατέψουμε τους ασθενέστερους και πιο ευάλωτους πολίτες» και εξήγησε ότι σταματά και το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της ιταλiκής Α’ Εθνικής. Μέχρι τις 3 Απριλίου, τέλος, θα μείνουν κλειστά όλα τα σχολεία και πανεπιστήμια της χώρας.

Ντι Μάιο: «Νέοι σκληροί κανόνες παντού, σαν την Λομβαρδία»

«Θα επιβληθούν σκληροί κανόνες παντού, με μεγαλύτερη αυστηρότητα και θυσίες όλων μας. Όλη η Ιταλία θα είναι σαν την Λομβαρδία», δήλωσε πριν λίγο ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Λουίτζι Ντι Μάιο, σε σχέση με την υιοθέτηση νέων μέτρων πρόληψης της μετάδοσης του κοροναϊού.

Πάνω από 500 νεκροί σε όλη την Ευρώπη από τον κοροναϊό – Επιπλέον 97 σε 24 ώρες στην Ιταλία

Η Ευρώπη ξεπέρασε σήμερα το όριο των 500 θανάτων που σχετίζονται με τον νέο κοροναϊό, με τους 97 νέους νεκρούς που καταγράφηκαν μέσα σε 24 ώρες στην Ιταλία, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου.
Η χώρα που πλήττεται περισσότερο από την επιδημία του Covid-19, η Ιταλία, κατέγραψε 97 θανάτους μέσα στις τελευταίες 24 ώρες, γεγονός που ανεβάζει στους 463 τους νεκρούς από την έναρξη της επιδημίας, σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό των αρχών.

Με βάση την καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου, η Ευρώπη μετρά 511 θανάτους από την έναρξη της επιδημίας: 463 στην Ιταλία, 21 στη Γαλλία, 16 στην Ισπανία, 4 στη Βρετανία, 3 στην Ολλανδία, 2 στην Ελβετία και 2 στη Γερμανία.

Ο αριθμός των κρουσμάτων έφτασε σήμερα τα 9.172 στην Ιταλία (+1.797 σε σύγκριση με την Κυριακή). Από αυτούς τους ασθενείς όμως, οι 724 θεωρούνται πλέον ιαθέντες. Αυτό σημαίνει ότι, αν εξαιρεθούν οι ιαθέντες και οι νεκροί, οι φορείς και οι ασθενείς είναι σήμερα 7.985. Από αυτούς, οι 5.049 νοσηλεύονται και οι 733 εξ αυτών στην εντατική. Οι υπόλοιποι 2.936 δεν παρουσιάζουν κανένα σύμπτωμα ή έχουν πολύ ελαφρά συμπτώματα και παραμένουν σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Τα περισσότερα θετικά κρούσματα στην Ιταλία βρίσκονται στη Λομβαρδία, συνολικά 5.469 και 333 θάνατοι. Ακολουθεί η Εμίλια-Ρομάνια (1.386 κρούσματα και 70 νεκροί) και το Βένετο (744 κρούσματα και 20 νεκροί).

Από τις αρχές της επιδημίας έχουν ελεγχθεί στην Ιταλία 53.826 άνθρωποι.

Το έκλεισαν οι Ιταλοί: Κανένα ματς μέχρι τις 3 Απριλίου λόγω κοροναϊού!

Η ιταλική Ολυμπιακή επιτροπή αποφάσισε τη ματαίωση όλων των αθλητικών δραστηριοτήτων μέχρι τις 3 Απριλίου.
Η προηγούμενη απόφαση έλεγε ότι όλα τα αθλητικά γεγονότα στη χώρα θα γίνουν χωρίς οπαδούς και τώρα η ιταλική Ολυμπιακή επιτροπή αποφάσισε την ακύρωση των πάντων μέχρι τις αρχές Απριλίου.

Σε αυτό το πλαίσιο δεν θα υπάρχει Serie A για 25 μέρες, ενώ την ώρα που έγινε γνωστό το νέο μέτρο, Σασουόλο και Μπρέσια ετοιμάζονται να παίξουν αγώνα για το Campionato.

Αναστέλλονται όλες οι πτήσεις από και προς τη βόρεια Ιταλία

Σε ανακοίνωσή της η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας τονίζει ότι οι πτήσεις από και προς τη βόρεια Ιταλία αναστέλλονται, λόγω του κοροναϊού.
“Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας δίνοντας προτεραιότητα στην ασφάλεια των επιβατών και των πτήσεων και εναρμονισμένη με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ, ανακοινώνει ως μέτρο πρόληψης κατά του COVID19 την προσωρινή αναστολή όλων των πτήσεων από και προς την Βόρεια Ιταλία”, υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και προσθέτει:

“Η σχετική NOTAM ισχύει από σήμερα 9 Μαρτίου 2020 έως τις 23 Μαρτίου 2020 και αφορά όλα τα αεροδρόμια της Βόρειας Ιταλίας και συγκεκριμένα τις περιοχές (Emilia Romagna, Piedmont, Lombardy και Veneto).

Σημειώνεται ότι η αναστολή πτήσεων ισχύει για όλα τα αεροδρόμια της Ελλάδας και όλες τις αεροπορικές εταιρίες.

Σχετικά Άρθρα